Festivalens koseligste time

Festivalens koseligste time

(Odeon, Roskilde Festival, Danmark – fredag 30. juni 2006
Foto: Frode Jørum (arkiv)

Fotograf: Frode JørumIndie-poprockerne i Death Cab For Cutie har lenge vært en favoritt blant mange av Panoramas skribenter og lesere. Med flere sterke album på samvittigheten, deriblant fjorårets Plans, var forventningene derfor store til konserten på Odeon Scene.

Stinn brakke og overdøvende jubel fra et engasjert og sugent publikum. Det var det som ventet Ben Gibbard og resten av bandet da de entret scenen rundt midnatt. Heldigvis leverte bandet fra første stund og presenterte mye av det beste fra sin fine backkatalog. Publikum var tydeligvis kjennere av bandet og sang med hele veien, men ”hits” som The New Year og Soul Meets Body var helt klart blant de store vinnerne.

Fotograf: Frode JørumBandet viste seg utover å være både dynamisk og fengslende, der de vekslet mellom fine, såre melodier og mer støyende partier. Konserten utviklet seg således til å bli riktig så tiltrekkende. Det var rett og slett en veldig god stemning som hersket i det mellomstore teltet. Særlig morsomt ble det når frontmann og vokalist Gibbard også viste fram sine evner ved slagverket. Et søtt lite lillebrorslagverk var det.

Ofte har undertegnede blitt skuffet av konserter med slike indieband. men dette gigget var så absolutt ikke en av dem. Rett slett festivalens koseligste time.

Christer Alexander Hansen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.