Langt fra The Beatles

Langt fra The Beatles

Foto: promo

Den siste tiden har tre jenter ved navn The Pipettes fylt nordmenns bevissthet med vokalfokusert pop inspirert av fordums storheter som The Supremes og The Marvelettes. Teorien som i følge ymse anmeldere (deriblant vår egen) bare delvis fungerer i praksis, er å lage musikk inspirert av en annen del av historien enn indiescenen i dag har tendens til å gjøre. Da må ett band unngås: The Beatles.

Popmonopol
– Så mye musikkhistorie er sentrert rundt fire gutter. Verden er jo full av gitarmenn, og det er en enorm skam. Vi konsentrerer oss heller om perioden før The Beatles; særlig mellom 1963- og 67, forteller Pipettes-medlem RiotBecky. Sammen med resten av bandet, slapper hun av i Øyafestivalens intervjuområde før konserten på John DEE samme kveld. Der forsvarer bandet igjen påstanden om at Storbritannias überyndlinger er oppskrytte.

Beatles laget en standard for popmusikk som blir fulgt verden over, og kanskje særlig i Storbritannia. Vi er lei av å gå på klubber hvor man ikke blir oppfordret til å danse. Å danse og ha det gøy, er det vi gjør, sier Becki, som heller ikke har noe til overs for indiebandenes overdimensjonerte nihilisme og fokus på kredibilitet.

Målrettet
For jentene er det nemlig ikke konfliktfylt å være seg selv, samtidig som man er kommersiell.
– Vi ønsker å være enormt suksessfulle. Folk tenker at vi er indie fordi vi er på et uavhengig plateselskap og gjør opptredener på indiesteder, men vi har jo lyst til at alle skal like oss, sier Becki.

Derfor finner jentene seg kategorisk i å bli sammenliknet med The Spice Girls.
– De var jo verdens bestselgende jenteband. De slo til og med Beatles på ett punkt. De var ikke akkurat vakre eller talentfulle, men de elsket det de holdt på med. Spice Girls er beviset på at man kan ta hvem som helst, og gjøre dem til noe. Jeg syns det er flott, insiterer hun, og fortsetter:
– Det er rart. Folk vil vite at det du holder på med er ekte, og at man ikke selger seg, men man vil jo at så mange som mulig skal høre på det du driver med. Det er når du går imot det du tror på, at du selger deg. Vi syns bare det er fint om folk vil høre på oss, og det er fint å være ærlig om det.

Nå satser bandet på Europa framover.
– Vi har begynt å innse at det kan fungere. Det er et marked for musikken vår i land som Spania, Tyskland, Sverige og Norge, sier Becki.
Kanskje er det Beatles-kritikken som gjør det: The Pipettes har nemlig opplevd større suksess ellers i Europa, enn i hjemlandet. Likevel lover jentene å fortsette å danne en motpol til alskens indieband.
– Det som skjer nå, er kjempespennende, avrunder RiotBecky, før hun haster videre sammen med resten av bandet.

Kjersti Lerkerød

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.