Categories: Plater

Give Me A Wall – Sleng deg i veggen

Nytt av året, da bransjetreffet by: Larm gikk av stabelen i Tromsø i vinter, var at utenlandske musikkblekker hadde invitert med seg prosjekter de ville vise til omverden. NME hadde blant annet tatt med seg det Leeds-baserte bandet ¡Forward, Russia! til det kalde nord. Ettersom settet denne kvartetten leverte under Tromsø-oppholdet var blant de mer energiske under festivalen, ble forhåpningene til debutfullspilleren deres skrudd i taket.

Når Give Me A Wall nå foreligger, er det sterke toner vi blir presentert for. La oss kalle det et Blood Brothers i en tight discodrakt, eller kanskje enda mer presist: Bloc Party med boksehansker og pøbelpunkfakter. Det låter simpelthen grisekult det ¡Forward, Russia! leverer. På den ene siden banker gruppen ut de heiteste dansegulvfyllerne på denne siden av Golfkrigen, i form av perler som Thirteen, Twelve, og Seventeen. På den andre siden finner vi roligere bidrag som Sixteen og mer ambisiøse rockere som Fifteen pt. II og Seven.

De fire i bandet varierer tempoet skiva igjennom, og det er en uforutsigbarhet i uttrykket som gjør Give Me A Wall særs underholdene fra start til slutt. Det vartes opp med en snerten blanding av øs-pøs rock’n’ roll og dansbar punk, som gjentatte ganger minner deg på hvorfor musikk gjør seg aller best når den spilles kjempehøyt. Bare det å høre hvordan vokalist Tom Woodhead synger/skriker seg gjennom låtene, er alene verdt både lyttertid og platepris.

¡Forward, Russia! representerer en ny generasjon partypunk, en punk som er skreddersydd på kred- og kvalitetsbevisste dansegulv. Er du i markedet etter musikk som tar det beste fra hardcore og dansepunk, er ¡Forward, Russia! og deres Give Me A Wall med andre ord noe du bør sjekke ut omgående.

Andreas Haslegaard

Recent Posts

Holder det nede med rap på norsk

Simon Moholt fra Oslo holder det nede med old school rap på norsk. Hans EP,…

2 måneder ago

Her er de beste albumene fra 2023

Hun har vunnet en drøss med priser, samarbeidet med alt fra Röyksopp til Timbuktu, og…

4 måneder ago

De beste reutgivelsene i 2023

Musikkbransjen fortsettet å pumpe ut reutgivelser på vinyl. Plateconnaisseur og Panorama-grunnlegger Paul A. Nordal viser…

4 måneder ago

Her er våre musikkfavoritter fra 2023

Hvilke album likte du best i 2023? Vi stilte dette spørsmålet til våre gode venner.…

4 måneder ago

Hyller Hammersland

Dagen før ettårsdagen for Pogo Pops-legendens bortgang, samles en bukett med kjente artister på USF…

5 måneder ago

Her er de beste albumene fra 2022

Året er omme og fasiten er inne. Her er de beste albumene fra 2022, ifølge…

1 år ago