Kanadiske norgesvenner

Kanadiske norgesvenner

Foto: Thomas Olsen / promo

Siden debutalbumet har Johnny Dark sluttet i bandet og gått sin egen musikalske vei, mens Matt Didemus har overtatt hans plass. Lovordene haglet inn for førsteplata Last Exit og de har fått mye skryt også for oppfølgeren So This Is Goodbye som kom i august.

Fotograf: Thomas Olsen

Sjanger uinteressant
– Hvordan vil du beskrive musikken deres for folk som ikke kjenner den allerede?
– Jeg vil kalle det pop. Men jeg er egentlig veldig uinteressert i å kategorisere musikken vår. Det får andre ta seg av. Når vi lager musikk tenker vi ikke over hva vi gjør, eller at vi lager musikk i en spesiell sjanger. Men vi hører nok til i dansemusikkens verden. Vi er blant annet inspirert av disko, new wave og lett rock.

Sangene han skriver handler om åpne landskap og kald luft. Og både landskapet og atmosfæren i Norge minner han om Kanada.

Føler seg hjemme i Norge
– Jeg skal ikke skvise Norge og Sverige sammen, sier Greenspan og ser på meg for å forsikre seg om at jeg forstår at han vet forskjellen på de skandinaviske landene, før han fortsetter:
– Det føles nesten som hjemme når vi besøker Skandinavia. Og musikken vår passer veldig godt inn der. Norge og Canada har mye til felles. Begge landene ligger langt nord, og er nesten litt glemt, Canada i skyggen av USA og Norge i skyggen av Europa. Vi er noen outsidere, mener Greenspan og får det hele til å høres veldig eksotisk og ganske fint ut.

Små peniser og boybandimage
– Hvor kommer bandnavnet fra? Har det noe å gjøre med at dere er litt små…?
– Om vi har små peniser? Stemmer at vi har det, men det er ikke grunnen til at vi kaller oss Junior Boys.
Fotograf: Promo– Hvordan har det seg da?
– Når vi først begynte å lage musikk ble vi overasket over hvor poppete det ble. Men vi var jo det mest usexy bandet du kan tenke deg. Så vi ville ha et bandnavn som minnet om et boyband. Vi var to tjukke usexy karer (Greenspan og Johnny Dark, red.anm), og så for oss fotoseanser hvor vi hadde tynne trimmede koteletter og rayban briller, humrer Greenspan i sitt nå viltvoksende skjegg.

Andre gang på Blå
Junior Boys har spilt i Norge en gang tidligere. På vårparten i 2005 gjestet de Blå for første gang. Og Greenspan har flere Oslo-minner.
– Jeg husker veldig godt vi besøkte en stor park med mange skulpturer (Vigelandsparken, red.anm.). Det var en av de mest fantastiske parkene jeg har besøkt i hele mitt liv. Og så husker jeg at vi brukte ganske mye penger. Det var ikke akkurat billig der, for å si det sånn.

– Et annet kanadisk elektronikaband, Vitaminsforyou, spiller på Blå samme kveld som dere. Kjenner dere hverandre?
– Nei. Men jeg vet de kommer fra Winnipeg. Hjembyen til Neil Young og Joni Mitchell. Jeg har ikke hørt musikken til Vitaminsforyou, men tror det er elektronisk pop, i samme gate som oss.

Du kan se og høre både Junior Boys og Vitaminsforyou live på Blå i morgen, søndag 5. november.

Thomas Olsen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.