Fornøyde med deltagelsen

Fornøyde med deltagelsen

Foto: Bjørnar Hjellen

– Ambisjonene har først og fremst vært å få nye fans ved å spille for et nytt publikum. De fleste som hører oss live, gir oss nemlig positive tilbakemeldinger, sier bandmedlemmene Sigmund Espedal og vokalist Aria Maria Fet.

Fotograf: Bjørnar HjellenNorgesfinalen ble arrangert på John DEE i Oslo søndag kveld. Vinneren ble kåret av en egen fagjury, og valget falt til slutt på bandet Senit fra Oslo, som får dra til London for å spille i finalen 12. desember i år.

Jobber videre
The Global Battle Of The Bands omtales av arrangørene som verdens største live musikkonkurranse innenfor pop og rock, og den som vinner hovedfinalen, får tittelen «Best new band in the World», en verdensturné og 100.000 dollar. I fjor var det Beinhard fra Trondheim som var det norske bidraget i den internasjonale finalen, men seieren gikk til gruppa Kopek fra Irland.

– Vi henger ikke med hodet, men jobber videre. Vi har skaffet oss mange nye kontakter og media har også vært interessert i oss, sier Sigmund entusiastisk.

Energisk
Maikas melodiøse, men energiske indiepop så da også ut til i falle i smak hos publikum på John DEE.
– Vi følte det gikk bra. Vi er i hvert fall fornøyd med vår egen innsats, sier de.

Under de innledende rundene av konkurransen har publikum hatt anledning til å stemme fram sine favorittband. Den muligheten hadde de ikke på søndag. De 11 banda som deltok, fikk kun åtte minutter hver til å overbevise juryen. Maika er imidlertid et band man legger merke til på scenen, og vokalist Arias uttrykksfulle sceneframtreden så ut til å imponere mange av de frammøtte.
– En energisk liveopptreden og et bra show er viktig for oss, sier Aria.

Lite publikum
Til tross for muligheter for høye premiesummer og plass til London-finalen, var likevel interessen for musikkonkurransen heller lav i Oslo. Under hundre personer var til stede under landsfinalen på John DEE.
– Konkurransen har også slitt med dårlig publikumsoppslutning under de innledende rundene, forteller Sigmund.

Fotograf: Bjørnar HjellenBandet har likevel ikke hatt negative erfaringer med deltagelsen.
– Vi var litt skeptiske til å begynne med på grunn av påmeldingsavgiften på 180 kroner, men vi har kun hatt positive erfaringer, sier de.

Album
Maika ble dannet i 2000 av Sigmund og Aria. I dag har de base på Nesoddtangen, og er utvidet med medlemmene Dag Midbrød, Teodor Berg og Espen Ingierd. Nå er neste mål å få gitt ut et album.
– Men vi må aller først få på plass finansieringen. Så du kan godt skrive at vi er på jakt etter en sponsor, sier Sigmund spøkefullt.

Bjørnar Hjellen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.