Bra Band På MySpace: Hypertext

Bra Band På MySpace: Hypertext

Hvordan kom Hypertext i stand, og hvor lenge har dere holdt på?
– Alle fire i bandet kommer fra en stor kameratgjeng i Haugesund, der alle spilte i forskjellig band. Så da vi flyttet fra Haugesund, var vi klar for å finne nye personer å starte band med. Det ble ingen hell med det – verken i Trondheim, Brisbane eller Bergen. Før omsider alle kom til Bergen. Vips var vi samlet igjen, og vi bestemte oss for å starte et band. Et ordentlig band. Det var i september 2005.

Trendy bandnavn dere har valgt dere. Hvor trendy er musikken til Hyptertext?
– Den er ikke så trendy som navnet er teknisk, men trendy nok til å få en masse stilartadjektiv fra 1980-tallet og opp til i dag.

En låtskiver, felles låtsystue
Hvem er det som skriver låtene i bandet?
– Det er hovedsaklig Erik Johan, men bandet syr og designer lyden i en felles systue.

Hvilke band mener dere det vil være naturlig å sammenligne dere med?
Spoon, …And You Will Know Us By The Trail Of Dead, Velvet Underground, Interpol, Sonic Youth, Yo La Tengo, Serena-Maneesh, Low Frequency In Stereo, Joy Division, Klaxons er bare noen få man kan nevne. De er alle sammen klare inspirasjonskilder, og vi tåler å bli sammenlignet med disse.

Hva kan vi vente oss på debutalbumet deres ”Corrente Elektro”
– Fine klanger, intens-catchy og energifulle gitarer. Litt annerledes låter. Utfordrende, men allikevel enkle å like. 8 hotte spor som skal kunne gjøre en hver søndag om til en fredag.

400 % innsats live
Panorama har underbetalte speidere over hele landet. En av disse så dere live, da dere varmet opp for Bjørn Berge tidligere i år. Vår speider ble meget imponert, og mente at dere nærmest spilte gitarvirtuosen Berge av scenen. La vår mann på stedet litt ekstra på for kjente, eller er kan vi vente oss store ting hver gang dere spiller?
– Det er en selvfølge at vi gir 100% per man, altså samlet energi på rundt 400% per konsert. (eller 50000 kj om du vil). Hver eneste konsert er den viktigste!

Hvordan ser studio- og turneplaner ut for 2007?
– Debutplaten er ferdig mastret og klar for trykk. Nytt materiale for neste plate er godt i gang. Akkurat nå prioriteres booking av jobber i Norge, og det jobbes med en tur i Tyskland. Til høsten vil vi nok gå i studio igjen for å spille inn ny plate.

Buck 65 eller Buck Owen?
Babylon 5 eller Star Trek
?

Hvorfor bør Panoramas lesere sjekke ut Hypertext?
– Fordi vi spiller musikk. Og for dem som ikke kjenner til musikk, er musikk absolutt verdt å sjekke ut. Muligheten for at folk kan like det vi gjør er absolutt til stedet. Håper vi! …hver gang vi sjekker MySpace-siden vår.

Hva er deres nyeste oppdagelse på MySpace? Er det noe tess?
Simon Says No. De har et beautifult bandnavn, nydelige låter, og live var de vår drøm. Heldiggriser.

Sjekk ut Hypertext på: myspace.com/hypertextband

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.