Categories: Plater

Songs For Bright Street – Brightly Speace

Songs For Bright Street er bare damens tredje album siden hun debuterte i 1998 med Edith O, og hennes første på selskapet Wildflower – eid av folkveteranen Judy Collins. Amy Speace har det ene beinet trygt plassert i folktradisjonen, mens det andre står stødig innenfor countrymusikken. Skal man trekke frem musikalske referanser, er det på sin plass å nevne etablerte navn som Mary Chapin Carpenter, Iris DeMent og en tidlig utgave av Lucinda Williams.

Amy Speace innehar en personlig og sterk stemme som evner å formidle de enkle men gjennomgående sterke tekstene og melodiene på den 13 låter lange platen. Her er det både kraft og intensitet i uttrykket. Musikerne, med gitarist og produsent James Mastro (Ian Hunter, Richard Lloyd, Steve Wynn) i spissen, gjør en utmerket jobb og legger ut et dynamisk teppe av orgel, røffe gitarriff og fele. Både de rolige låtene – som uten tvil er Amys sterke side – og rockerne behandles på en mer enn godkjent måte.

Songs For Bright Street kommer godlåtene som perler på en snor, for eksempel den skjøre Make Me Lonely Again, rockerne Shed This Skin og Not The Heartless Kind, og en aldeles utmerket svingende honkytonk-utgave av Blondies klassiker Dreaming. Talentet Amy Speace fortjener å nå et stort publikum, og Songs For Bright Street burde kunne legge forholdet til rette for nettopp dette.

Dagfinn Bergesen

Recent Posts

Holder det nede med rap på norsk

Simon Moholt fra Oslo holder det nede med old school rap på norsk. Hans EP,…

2 måneder ago

Her er de beste albumene fra 2023

Hun har vunnet en drøss med priser, samarbeidet med alt fra Röyksopp til Timbuktu, og…

4 måneder ago

De beste reutgivelsene i 2023

Musikkbransjen fortsettet å pumpe ut reutgivelser på vinyl. Plateconnaisseur og Panorama-grunnlegger Paul A. Nordal viser…

4 måneder ago

Her er våre musikkfavoritter fra 2023

Hvilke album likte du best i 2023? Vi stilte dette spørsmålet til våre gode venner.…

4 måneder ago

Hyller Hammersland

Dagen før ettårsdagen for Pogo Pops-legendens bortgang, samles en bukett med kjente artister på USF…

5 måneder ago

Her er de beste albumene fra 2022

Året er omme og fasiten er inne. Her er de beste albumene fra 2022, ifølge…

1 år ago