Songs For Bright Street – Brightly Speace

Songs For Bright Street – Brightly Speace

Songs For Bright Street er bare damens tredje album siden hun debuterte i 1998 med Edith O, og hennes første på selskapet Wildflower – eid av folkveteranen Judy Collins. Amy Speace har det ene beinet trygt plassert i folktradisjonen, mens det andre står stødig innenfor countrymusikken. Skal man trekke frem musikalske referanser, er det på sin plass å nevne etablerte navn som Mary Chapin Carpenter, Iris DeMent og en tidlig utgave av Lucinda Williams.

Amy Speace innehar en personlig og sterk stemme som evner å formidle de enkle men gjennomgående sterke tekstene og melodiene på den 13 låter lange platen. Her er det både kraft og intensitet i uttrykket. Musikerne, med gitarist og produsent James Mastro (Ian Hunter, Richard Lloyd, Steve Wynn) i spissen, gjør en utmerket jobb og legger ut et dynamisk teppe av orgel, røffe gitarriff og fele. Både de rolige låtene – som uten tvil er Amys sterke side – og rockerne behandles på en mer enn godkjent måte.

Songs For Bright Street kommer godlåtene som perler på en snor, for eksempel den skjøre Make Me Lonely Again, rockerne Shed This Skin og Not The Heartless Kind, og en aldeles utmerket svingende honkytonk-utgave av Blondies klassiker Dreaming. Talentet Amy Speace fortjener å nå et stort publikum, og Songs For Bright Street burde kunne legge forholdet til rette for nettopp dette.

Dagfinn Bergesen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.