Original Soundtrack – Dan In Real Life – Lite spennende

Original Soundtrack – Dan In Real Life – Lite spennende

Sondre Lerche skal visstnok ha blitt plukket ut til å levere filmmusikken til regissørs Peter Hedges komedie Dan In Real Life blant fem hundre aktuelle kandidater. Da hjalp det kanskje at Hodges er fan av Lerches musikk.

Noe bra må da Sondre Lerche ha gjort, for etter den første premierehelgen har filmen allerede spilt inn over tolv millioner dollar. Om det er takket være den unge lerchefuglen er kanskje litt mer usikkert. Meningen var at Leches musikk til filmen skulle få like stor betydning som det Simon & Garfunkel fikk for storfilmen The Graduate, eller Manndomsprøven som den heter på norsk.

Dan In Real Life byr bare på fire nye hele låter fra Lerche. Resten er satt sammen av musikalske bidrag fra mannens tidligere album, og små og i all hovedsak instrumentale snutter slik det seg hør og bør i en filmmusikksetting.

Sondre Lerche gir oss på sedvanlig vis fin og neddempet popmusikk og tilbakelent vokaljazz, og det meste fungerer helt greit selv om man altså har hørt det før. Av de nye låtene fungerer duetten med Regina Spektor på Hell No best. Ellers gjør han en grei nok orkestrert tolkning av Pete Townshends Let My Love Open The Door, mens A Fine Frenzys versjon av standarden Fever i beste fall er unødvendig.

Dan In Real Life er neppe Sondre Lerches viktigste utgivelse for den norske fansen, til det byr den på for lite nye og spennende saker, men for det amerikanske markedet er det muligens dette som skal til for å få innpass på et av verdens viktigste platemarked.

Dagfinn Bergesen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.