Høyt og høyt

Høyt og høyt

(John Dee, Oslo, onsdag 14. november 2007)
Av: Magne Mellem Enoksen (tekst og foto) og Kjersti Vøllestad (tekst)

Fotograf: Magne Mellem EnoksenEnter Shikaris sjangerblandingshardcore har ikke helt nådd fram til det norske musikkpublikummet. Men mangelen på tilgjengelighet på cd tar bandet til de grader igjen på scenen. Vokalist Rou Reynolds setter standarden allerede i første låt, når han hopper over gjerdet mot publikum og starter en moshpit. Galskapen foran scenen ender med at ledningen detter ut av mikrofonen, men Rou tar uhellet med et smil .

Uhøytidelig energi er to ord som sier mye om Enter Shikari som liveband. Rou Reynolds får med seg både bassist Chris Batten og gitarist Rory Clewlow på alle slags krumspring, og som fotograf foran scenen må man dukke for å unngå svingende gitarer og skotupper. Sånt er god underholdning som går hånd i hånd med trøkket i musikken gutta leverer. Et høydepunkt er andresingelen Johnny Sniper, der trekløveret i front slår seg løs med en underlig blanding av gitarjamming og katotiske tilløp til dans. Kreativt er det også når resten av bandet spiller drum’n bass mens trommisen løper på do. Og Mothership blir en reise i hele bandets reportoar når låta starter som et tranceparty og ender i et metalcrecendo.

Fotograf: Magne Mellem EnoksenMusikken er nemlig et kapittel for seg selv. Enter Shikari blander hardcoreriff og metalbrøl med syntheffekter og melodisk backingvokal. Mye lyd, men det fungerer bra på scenen. Både Chris Batten og Rory Clewlow er dyktige på sine gitarer. De får slå seg løs på mange instrumentalpartier og sørger for at musikken sitter. Førstnevnte har også en stemme å være stolt av. Dessverre er ikke alltid vokalist Rou helt på høyden. Det krever mye å gape over både brøl, sang og synther, og vokalen holder ikke samme standard som instrumentene. Dermed blir Enter Shikari litt musikalsk ensformige i lengden.

Men vokalen er en bare liten del av totalpakken til britene. Kvartetten bruker både seg selv og instrumentene for alt de er verdt og skaper mer liv enn de fleste. Enter Shikari sliter foreløpig med å trekke mye folk til sine konserter her i landet, men de som kommer får mye å glede seg over.

Relaterte artikler:
Den store dagen

Magne Mellem Enoksen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.