Vaklende steinaldertoner

Vaklende steinaldertoner

(Norwegian Wood, Frognerbadet – Oslo, fredag 13. juni 2008)
Tekst og foto: Pål Dimmen

Fredagen har tradisjonelt sett vært den store hardrockdagen på Norwegian Wood. I år var intet unntak, og på menyen sto poppunk-bandet Jimmy Eat World og de vanligvis så bunnsolide Queens Of The Stone Age. Førstnevnte konsert anmeldes ikke grunnet håpløse fotovedtak, mens sistnevnte ble en sørgelig kort affære.

Queens Of The Stone Age

Magasjau og bløtlegging
Det er ikke lenge siden Queens Of The Stone Age sist var på besøk i hovedstaden. I februar spilte bandet, frontet av den kledelig arrogante Josh Homme, en ypperlig konsert i Spektrum.

Det viste seg imidlertid fort at dette kom til å bli en ganske annen opplevelse. For det første åpnet himmelens sluser seg like før konsertstart, og hele Frognerbadet ble effektivt bløtlagt. Og for det andre var Josh Homme preget av febersykdom og spysyke. noe som gjorde at han på forhånd hadde fått beskjed om å holde sengen.

Fotograf: Pål Dimmen

Men neida, man gjør da det man kan for fansen. Og på sedvanlig vis leverte bandet en grei bunke topplåter fra hele Queens Of The Stone Age-karrieren, frontet av hits som Go With The Flow, den passende Sick, Sick, Sick og Feel Good Hit of the Summer.

Fly forbanna
Akkurat da det begynte å bli trivelig, presterte en ung og full gutt å kaste flere gjenstander opp på scenen. Først ba Homme publikum høflig om å la være med denslags, men da nok et objekt kom flygende klikket det fullstendig for fyren. En fly forbanna Josh Homme sendte avgårde en gloseserie som sikkert kommer til å bli en stor hit på YouTube, dersom noen av de rundt 6000 publikummerne rakk å dra frem mobilen.

Fotograf: Pål Dimmen

Vi skal ikke gjenta det groveste her, men vi kan avsløre såpass at det dreide seg om sodomi og grisebank. Det endte med at Homme kastet en flaske på unggutten da han ble eskortert avgårde av vaktene.

Kanskje var litt action akkurat det Homme og gjengen trengte, for med den påfølgende og nytitulerte No One Fucking Knows (uttales med hat i røsten og drepende blikk) fikk konserten et realt løft. Bare så synd at forestillingen brått tok slutt, og bandet forlot scenen etter rundt 50 minutter. En stor kontrast til Foo Fighters, som kvelden i forveien kjørte på i to timer.

Men hvis alternativet hadde vært å avlyse hele konserten, er jo en knapp time bedre enn ingenting.

Fotograf: Pål Dimmen

Pål M. Dimmen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.