Categories: Plater

The Grand Turn – Hallo, melankoli

Medlemmene i Stavanger-baserte Third Avenue har en relativt solid fortid i ymse band og prosjekter. Pianist og bassist Svein Kersbergen peker seg mest ut i den sammenhengen, med fartstid i duoen Sleepyard. Det er også han som har skrevet de fleste låtene på denne plata, ofte godt hjulpet av den andre halvparten av Sleepyard, nemlig broder Oliver.

Solid er også hva en kan kalle The Grand Turn, hvor Third Avenue velvillig serverer melankolsk pop som ser bakover til 60- og 70-tallet. En Bacharach-aktig åpning er med på å sette en lun stemning, som gir bud om at de neste 45 minuttene skal tilbringes i godt selskap. Det tar imidlertid ikke lang tid før lengselen og melankolien kommer snikende fram under teppet med andrelåta Obligations Of Reality, mens nostalgifaktoren etterhvert slår til med full nerve.

Tidvis er det riktig så trivelig, men omtrent midtveis i plata begynner et og annet gjesp å komme fram. Låtmaterialet Third Avenue varter opp med er upåklagelig pent, men også litt vel uspennende til tider. Her opereres det ofte i lavt tempo, men paradoksalt nok er det også her at en finner mesteparten av platas bedre spor, blant annet den dystre, Lennon-aktige Ten To Fastlane, og Hello Intuition som har en viss bismak av Crosby, Stills & Nash.

Til tross for en plate som til syvende og sist blir litt for anonym, viser likevel Third Avenue lovende takter og potensiale nok til at de fort kan bli en gjeng å regne med etterhvert.

Rune Aas

Recent Posts

Holder det nede med rap på norsk

Simon Moholt fra Oslo holder det nede med old school rap på norsk. Hans EP,…

2 måneder ago

Her er de beste albumene fra 2023

Hun har vunnet en drøss med priser, samarbeidet med alt fra Röyksopp til Timbuktu, og…

4 måneder ago

De beste reutgivelsene i 2023

Musikkbransjen fortsettet å pumpe ut reutgivelser på vinyl. Plateconnaisseur og Panorama-grunnlegger Paul A. Nordal viser…

4 måneder ago

Her er våre musikkfavoritter fra 2023

Hvilke album likte du best i 2023? Vi stilte dette spørsmålet til våre gode venner.…

4 måneder ago

Hyller Hammersland

Dagen før ettårsdagen for Pogo Pops-legendens bortgang, samles en bukett med kjente artister på USF…

5 måneder ago

Her er de beste albumene fra 2022

Året er omme og fasiten er inne. Her er de beste albumene fra 2022, ifølge…

1 år ago