Categories: Plater

Shrink The City To A Light – Sneglefart

Bartlett synger kult, det skal han ha. Hadde han bare våget å kline til litt mer enn han gjør på lavmælte Shrink The City To A Light kunne dette nemlig fungert utmerket.

Det går usigelig sakte i svingene på den elleve spor lange plata. Det er ikke nødvendigvis noe galt i det, tvert imot, men skal man ri på en snegle må man gjøre det med stil. Shaun Bartlett burde lage noe som svinger mer, og kler stemmen hans bedre enn det absolutt lavmælte. Her er få eller ingen overraskelser, noe som dessverre gjør lytteropplevelsen kjedelig over tid.

Men rett skal være rett. Det finnes flere partier på denne skiva som fungerer som bare det, hadde de bare fått lov til å stå alene. Blåserne gjør jobben sin, og i enkelte partier kan det virke som man har lånt litt både her og der fra kjente klassikere rundt om. Låten Then I Am The Wind, som avslutter plata, er for eksempel riktig vakker, vel egnet for en sen kveld foran peisen. Dette er låten som gir håp om at det finnes noe mer i Bartletts musikalske popunivers.

Shaun Bartlett fortjener definitivt flere sjanser, men da anbefales det å skru opp tempo og gjøre melodiene noe røffere. Shrink The City To A Light er rett og slett en litt for saktegående plate. Vi venter i spenning!

Nils F. Skumsvoll

Recent Posts

Holder det nede med rap på norsk

Simon Moholt fra Oslo holder det nede med old school rap på norsk. Hans EP,…

3 måneder ago

Her er de beste albumene fra 2023

Hun har vunnet en drøss med priser, samarbeidet med alt fra Röyksopp til Timbuktu, og…

4 måneder ago

De beste reutgivelsene i 2023

Musikkbransjen fortsettet å pumpe ut reutgivelser på vinyl. Plateconnaisseur og Panorama-grunnlegger Paul A. Nordal viser…

4 måneder ago

Her er våre musikkfavoritter fra 2023

Hvilke album likte du best i 2023? Vi stilte dette spørsmålet til våre gode venner.…

5 måneder ago

Hyller Hammersland

Dagen før ettårsdagen for Pogo Pops-legendens bortgang, samles en bukett med kjente artister på USF…

5 måneder ago

Her er de beste albumene fra 2022

Året er omme og fasiten er inne. Her er de beste albumene fra 2022, ifølge…

1 år ago