Shrink The City To A Light – Sneglefart

Shrink The City To A Light – Sneglefart

Bartlett synger kult, det skal han ha. Hadde han bare våget å kline til litt mer enn han gjør på lavmælte Shrink The City To A Light kunne dette nemlig fungert utmerket.

Det går usigelig sakte i svingene på den elleve spor lange plata. Det er ikke nødvendigvis noe galt i det, tvert imot, men skal man ri på en snegle må man gjøre det med stil. Shaun Bartlett burde lage noe som svinger mer, og kler stemmen hans bedre enn det absolutt lavmælte. Her er få eller ingen overraskelser, noe som dessverre gjør lytteropplevelsen kjedelig over tid.

Men rett skal være rett. Det finnes flere partier på denne skiva som fungerer som bare det, hadde de bare fått lov til å stå alene. Blåserne gjør jobben sin, og i enkelte partier kan det virke som man har lånt litt både her og der fra kjente klassikere rundt om. Låten Then I Am The Wind, som avslutter plata, er for eksempel riktig vakker, vel egnet for en sen kveld foran peisen. Dette er låten som gir håp om at det finnes noe mer i Bartletts musikalske popunivers.

Shaun Bartlett fortjener definitivt flere sjanser, men da anbefales det å skru opp tempo og gjøre melodiene noe røffere. Shrink The City To A Light er rett og slett en litt for saktegående plate. Vi venter i spenning!

Nils F. Skumsvoll

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.