Motown 50: Norske Favoritter – Gratulerer med dagen

Motown 50: Norske Favoritter – Gratulerer med dagen

Motown Records, basert i Detroit senere i Los Angeles, var et viktig plateselskap som foret verden med sofistikert soul og r&b. Lydbildet var mer urbant og popifisert enn den soulen som ble skapt sør for Mason-Dixon line, for eksempel i Memphis (Stax) og i Muscle Shoals i Alabama. Men først og fremst leverte den glimrende afroamerikansk-basert popmusikk, som den dag i dag fremdeles står som en påle og kvalifiserer til betegnelsen tidløs popmusikk.

Styrken til selskapet ligger i bruken av dyktige artister, musikere, produsenter og et lag med låtskrivere som visste hva de gjorde og skaffet plateselskapet en nesten uendelig rekke av hits.

Motown huset artister og grupper som The Miracles, Martha Reeves & The Vandellas, Stevie Wonder, Marvin Gaye, The Supremes og The Isley Brothers bare for å nevne noen og som hadde låtskriverpar som Barret Strong & Norman Whitfield, Valerie Simpson & Nickolas Ashford og ikke minst trekløveret Brian Holland, Lamont Dozier og Eddie Holland på lønningslisten.

Og når disse låtskriverne og andre skrev klassikere som Dancing In The Streets (Martha & The Vandellas), I Can’t Help Myself ( The Four Tops), Shotgun ( Jr. Walker & The All Stars), Baby Love ( The Supremes) og I Heard It Through The Grapevine (Marvin Gaye) så kunne det nesten ikke gå galt.

Det norske folk har uten tvil god smak for her er det ikke mangel på godbiter. Her kommer klassikerne på rekke og rad og gjør Motown 50: Norske Favoritter til en gedigen lytterfest.

Dagfinn Bergesen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.