Norgesaktuelle amerikanere med attitude

Norgesaktuelle amerikanere med attitude

Amerikanerne i The Gaslight Anthem tar nå igjen turen over Atlanterhavet til vårt lille, folkekjære Norge, og i den forbindelse har Panorama intervjuet en reservert og lite snakkesalig gitarist.

Skiva American Slang blir tilgjengelig på verdensbasis 14. juni, og mange som allerede har hørt den synes den er svært forskjellig fra bandets foregående album; The ’59 Sound fra 2008. Dette er imidlertid ikke gitarist Alex Rosamilia enig i.

– Jeg synes ikke American Slang er forskjellig i det hele tatt. Den er det neste logiske trinnet.

På spørsmål om amerikanerne er musikalsk påvirket av Bruce Springsteen – en artist de har fått æren av å opptre med, stiller gitaristen seg uforstående og gir oss en tverr «ingen kommentar»

Øyafestivalen betegner The Gaslight Anthem som en av headlinerne i år, og de stakk også innom Hovefestivalen i fjor – noe som var bandets aller første Norgestur.

– Hovefestivalen var den første gangen noen av oss har vært i Norge. Vi fikk dessverre ikke med oss så veldig mye, men det var garantert en av de mer minneverdige stundene.

Heller ikke spørsmål om tekstene på det nye albumet er av symbolsk eller biografisk natur faller i smak. Nok en gang får vi «ingen kommentar» fra gitaristen, og da er det bare å bevege oss kokett videre med et ikke fullt så personlig spørsmål; har Alex Rosamilia noen anbefalninger på musikkfronten?

– Faktisk, så har jeg nettopp funnet et nytt band ved navn Sleigh Bells. Ganske sjukt, utbryter Rosamilia i et uvanlig snakkesalig øyeblikk.

Han synes ikke berømmelsen The Gaslight Anthem har oppnådd er skremmende på noen måte, og vil heller ikke utdype noen positive eller negative opplevelser i forbindelse med den stadig voksende populariteten.

Hva er viktig når man spiller i et band som The Gaslight Anthem, vil vi vite. Er det å ha det gøy, eller tar gutta sin rolle som musikere mer seriøst.
– Ingen kommentar, svarer Rosamilia.

Nei vel, da så…

Silje Dahl Osnes

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.