Rock for unga

Rock for unga

Foto: Alexander Krueger

Et fuglefjell av barn og foreldre møtte artistene da Miniøya ble arrangert for første gang forrige helg. – Vil dere at Linnea skal komme ut på scenen igjen? Da må dere rope på henne!
Cato Sundberg og resten av Donkeyboy står på scenen og har ikke noe problem å få hundrevis av barn med på notene.

Fotograf: Alexander Krueger– Det er alltid morsomt å spille for barn, de er ivrige og glade, sier vokalisten til Panorama når vi møter gjengen på Miniøya. – Vi har spilt for mange unge før, det kommer mange barn på andre festivaler også, men det er første gang vi spiller på en ren barnefestival, fortsetter Cato.

Endelig for de minste
I tillegg til eselgutta fra Drammen lærte blant annet hardtrockende Keep of Kalessin småfolket å headbange, Hiawata! fikk gjorde om Tøyenparkens gresskledde bakke til en diger indianerleir, og Casiokids gjorde både teater og konsert for unga. I tillegg spilte også HGH, The Blacksheeps, Hurra Torpdo, Venke Knutsen, Magnus Moriarty, Kong Sverre og Skaidi.

Det er Øyafestivalen som står bak det nye initiativet og Miniøya skal bli et årlig underarrangement av festivalgiganten. Kvalitetsmusikk og store festivalopplevelser skal ikke lenger være forbeholdt de voksne.

I tillegg til musikk var det også duket for teater, dans, film og kunst i det grønne. Sentralt plassert mellom Botanisk hage, Munch-museet og Tøyenbadet fikk barna for eksempel også møte idoler som Knerten og programledere fra NRK Super, samt lære tegnetriks av Donald-tegner Arild Midthun og illustratør Lisa Aisato.

Fotograf: Alexander Krueger– Det var så gøy å komme inn på området her og se alle barna. Det er så utrolig fint at man lager noe slikt for dem, at de også får gå på festival og får gode musikkopplevelser, legger Linnea Dale til. Hun blir med Donkeyboy på turne til og med august, før det er endelig punktum for deres samarbeid.

8000
Rundt 20 spillejobber ligger foran dem. Og de skal gjøre sine første konserter i både Sverige og Tyskland. – Plata ble akkurat sluppet i Tyskland, og vi har akkurat fått noen veldig gode anmeldelser, så det
blir veldig spennende å komme dit å føle på responsen, mener Linnea. Rundt 8000 tok turen til historiens første Miniøya-festival.

– Jeg har hatt en drøm og en visjon om hvordan Miniøya skulle bli, og i helgen ble dette til virkelighet, skriver festivalsjef Linn Catrine Lunder på Miniøyas hjemmesider. – Det er så motiverende å få en slik umiddelbar respons på det vi jobber med. Unger legger ikke noe i mellom, og i helga har det vært øredøvende jubel og trampeklapp, avslutter hun.

Fotograf: Alexander Krueger

Fotograf: Alexander Krueger

Fotograf: Alexander Krueger

Thomas Olsen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.