Henter honkytonken til Oslo

Henter honkytonken til Oslo

(f.v.) Vibeke Sjøvold og Camilla Sørhus har utallige musikksafarier til sørstatene bak seg. Denne høsten ble lengselen etter americana så sterk at de bestemte seg for å importere den til Oslo. Nå er de tre første konsertene i boks på Buckleys Pub like ved Stortinget. Allerede på tirsdag braker det løs.

Hvorfor brenner dere for americana?

Vibeke: – Ganske enkelt, det er en ærlig musikksjanger med både hjerte og sjel. Det er en musikktradisjon med en lang og rik historie, som har hatt en spennende utvikling de siste årene.

Hva er tanken bak Honky Tonk Honeys-konseptet?

Camilla: Honky Tonk Honeys skal presentere spennende americana og country som du ikke nødvendigvis hører på de store scenene. Vi tar sjansen på små artister og lavere billettpriser – sånn at terskelen for å oppdage ny og spennende musikk blir lavere.

Er det behov for en egen americanascene i Oslo?

Camilla: Både blues- og jazzscenen er godt etablert i Oslo, så ja, nå tror vi tiden forlengst har kommet for americana.

Vibeke: Det er viktig med et sted hvor man kan ha på seg boots uten å føle seg teit.

Hva kan dere fortelle om de tre første konsertene i konseptserien?

Camilla: Vi starter med myk melankoli og søte harmonier i september, dette er britiske Pocket Satellites første konsert i Oslo. I oktober kommer Stephen Simmons, en ekte rootsrocker fra Nashville, tydelig inspirert av americanafavoritter som Kris Kristofferson og Jackson Browne. Vi gleder oss veldig til å høre Molly Thomas i november, hun er en spennende artist som har opptråd både med Todd Snider og Will Kimbrough tidligere – men som soloartist leverer hun sørstatsinspirert americana med innslag av indiepop.

Hva er målet med konsertkonseptet videre?

Vibeke: Å fange opp artister som ikke nødvendigvis ville lagt turen til Norge ellers – og bevise at americana ikke lenger er en gubbesjanger – her finner du både spennende, nye artister og etablerte musikere, både norske og utenlandske. Shawn Sahm, sønnen til Doug Sahm, var for eksempel nettopp på turne i Sverige uten å komme til Norge. Han er en slik artist vi gjerne vil huke tak i. Vi ønsker også på sikt å introdusere publikum for den amerikanske «In-the-round»-tradisjonen.

Hva hadde vært selve drømmebookingen?

Vibeke: Robbie Fulks er en entertainer med humor og han er en fremragende låtskriver. Han har ikke vært i Norge siden 2006, og jeg tror ikke han har vært i Oslo tidligere.

Camilla: Jon Dee Graham er nok drømmebookingen for min del. Han er en veldig personlig låtskriver, har en særpreget stemme og en utrolig tilstedeværelse på scenen.

Hvorfor har dere valgt Buckleys som tilholdssted?

Vibeke: Buckleys har en god scene og publikum er vant til å komme dit for spennende konserter – ofte litt utenfor mainstreambookingen. Stemningen er god, med en laidback atmosfære og en generell interesse for musikk.

Finnes det flere gode steder for americanafolket i Norge?

Vibeke: I Halden finner man Siste Reis, som innimellom presenterer mange overraskelser innenfor americanasjangeren, for eksempel Chip Taylor og Stone River Boys. Herr Nilsen i Oslo har også mye spennende på programmet.

Camilla: Jeg er veldig glad i Bonanza, de har gjort mye for americana- og countrymiljøet i Oslo. Credo i Trondheim har også mange bra konserter i løpet av året – de har alltid hatt en spennende bookingprofil.

Høstens konsertserie:
6. september – Pocket Satellite (UK)
5. oktober – Stephen Simmons (US)
7. november – Molly Thomas (US)

Henning Poulsen

Jeg har skrevet for Panorama siden 2000, og de senere årene har jeg fungert som nettavisens redaktør. Jeg er utdannet journalist og jobber i kommunikasjonsbransjen. På fritiden har musikkhobbyen etter hvert fått konkurranse av ølbrygging.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.