– Samma banda om igjen!

– Samma banda om igjen!

Martin Hagfors gleder seg til musikksommeren, men irriterer seg over dønn like festivaler.

– Jeg mener festivalene gaper for høyt, de prøver å nå flest mulig istedenfor å dyrke sin egenart. Det er ok med noen få store festivaler som Øya, men som publikummer savner jeg muligheten til å oppsøke mindre festivaler for å oppleve for eksempel kun samtid, eller jazz, eller folk, eller kun indie, sier Hagfors.

Musikkveteranen har hatt talløse festivaljobber gjennom karrieren – først med bandet Home Groan, deretter blant annet som soloartist og sammen med tidligere Motorpsycho-medlem Håkon Gebhardt. Som HGH har Hagfors og Gebhardt i en årrekke gledet oss med musikk i sin egendøpte sjanger trash grass: en helt spesiell blanding av bluegrass, folk og alternativ country.

Hagfors mener de samme norske headlinerene ofte går igjen igjennom hele sommeren.

– Hvor mange festivaler skal de hotteste navna spille hvert år? Noen band spiller 15-20 festivaler i løpet av noen uker bare i Norge. Dermed blir festivalene veldig like. Jeg ønsker meg mindre festivaler med større egenart, fastslår han.

– Hvilke festivaler skal du på i sommer…som artist/publikummer?
– Jeg skal gjøre noen få jobber i sommer med Meg og kammeraten min, blant annet Dalane Bluesfestival, Steinkjerfestivalen, Månefestivalen, Trænafestivalen og Ravnebarn. Ellers skal vi bruke sommeren på innspilling av en ny barneplate. Ingen festivalbiletter kjøpt ennå, annet enn til Stevie WonderKongsberg Jazzfestival.

– Hva er ditt mest spesielle festivalminne som artist?
Cream of The Crop på Øya i 2003 var veldig gøy. Det var også HGH i Nyksund i 2009 der vi overvar diktopplesing med festivalsjefen. Far out!

– Og ditt mest spesielle festivalminne som publikummer?
Beck på Øya år 2006 var overlegent!

– Hva er det beste med sommerfestivaler?
– Det er gøy å komme ruslende på lang avstand og høre vinden leke med lydbølgene.

– Og hva er det verste med sommerfestivaler?
– Dokø, dårlig mat, og stive priser.

– Hvilken norsk festival har du størst forventninger til i sommer?
– Ravnebarna, der jeg spiller med Meg og kammeraten min. Utrolig kult festivalområde!

– Èn artist eller et band du savner på norske festivalplakater?
Aimee Mann.

Sjekk ut Meg og kammeraten min med Jenta på månen her:

Og Det e’kke bra før det er dårlig fra platen med samme navn:

Henning Poulsen

Jeg har skrevet for Panorama siden 2000, og de senere årene har jeg fungert som nettavisens redaktør. Jeg er utdannet journalist og jobber i kommunikasjonsbransjen. På fritiden har musikkhobbyen etter hvert fått konkurranse av ølbrygging.