Nyheter

Sender norsk digitaljazz ut i verden

Norwegian Digital Jazz Festival, med blant andre Bugge Wesseltoft, Nils Petter Molvær, Ketil Bjørnstad, Silje Nergaard og Mats Eilertsen på plakaten, satser på å nå jazzfans over hele verden.

Allerede på torsdag denne uken ble festivalen lansert i Tyskland, Østerrike og Sveits, med konsertbilletter tilgjengelig for 10 Euro og oppover. Neste helg tas festivalen til USA, i samarbeid med Big Ears Festival i Knoxville.

Norwegian Digital Jazz Festival

Norwegian Digital Jazz Festival har sitt utspring fra konsertserien Jazz fra Sentralen, som ble arrangert for å gi norske jazzmusikere en scene for digitale konserter i koronapandemien.

– Dette er artister som er vant til å spille flere konserter i uka og reise Norge og verden på kryss og tvers, og vi inviterte dem da spillekløen var på sitt aller kraftigste, forteller jazzspesialist Per-Kristian Rekdal fra Musikkprofil. Sammen med medarrangør Christer Falck prøver han nå å få etablert festivalen i flere land.

Rekdal er opptatt av at prosjektet skal være bærekraftig , med et førende prinsipp om at musikk koster penger.

– En dag er vi tilbake i normalen, og da kan vi møte oss selv i døra dersom vi har innarbeidet en forventing hos publikum at konsum og bruk av musikk er kostnadsfritt, sier Rekdal i en pressemelding.

Henning Poulsen

Jeg har skrevet for Panorama siden 2000, og de senere årene har jeg fungert som nettavisens redaktør. Jeg er utdannet journalist og jobber i kommunikasjonsbransjen. På fritiden har musikkhobbyen etter hvert fått konkurranse av ølbrygging.

Recent Posts

Holder det nede med rap på norsk

Simon Moholt fra Oslo holder det nede med old school rap på norsk. Hans EP,…

2 måneder ago

Her er de beste albumene fra 2023

Hun har vunnet en drøss med priser, samarbeidet med alt fra Röyksopp til Timbuktu, og…

4 måneder ago

De beste reutgivelsene i 2023

Musikkbransjen fortsettet å pumpe ut reutgivelser på vinyl. Plateconnaisseur og Panorama-grunnlegger Paul A. Nordal viser…

4 måneder ago

Her er våre musikkfavoritter fra 2023

Hvilke album likte du best i 2023? Vi stilte dette spørsmålet til våre gode venner.…

4 måneder ago

Hyller Hammersland

Dagen før ettårsdagen for Pogo Pops-legendens bortgang, samles en bukett med kjente artister på USF…

5 måneder ago

Her er de beste albumene fra 2022

Året er omme og fasiten er inne. Her er de beste albumene fra 2022, ifølge…

1 år ago