Categories: Plater

Velvet – Usedvanlig bra!

Han har skiftet navn, og heter nå Paul(!) Waaktar-Savoy, og har dannet bandet Savoy sammen med sin kone Lauren. Samarbeidet er tett og intimt, samtidig så det virker ekte og troverdig. I tillegg har de med seg Greg Calvert og tidligere trommeslager i Bergens-bandet Chocolate Overdose: Frode Unneland. Velvet er første singel fra det kommende albumet Mary Is Coming, og dette lover virkelig bra for hva som er i vente! Etter at radiostasjonene har kunnet spille dette kuttet i månedsvis, er singelen først kommet på markedet nå.

Velvet er en låt som i motsetning til Morten Harkets utspill på solofronten, blir noe helt annet enn a-ha. Nirvana-effekten har også her satt spor etter seg, og det er ganske innlysende at Waaktaar hører på helt andre ting enn hva Harket gjør. Det er liten tvil om at inspirasjonen er hentet fra langt mer moderne ting, men totalt uten å virke som kopi av noen andre. Paul har også begynt å synge, og låter faktisk ikke så helt ulikt Morten, men med en noe rustnere røst. Lauren korer jevnt og trutt gjennom hele låten, og kler den inn i et harmonisk landskap sammen med fuzz-gitarer som samlet fungerer utmerket. CD-singelen består av to versjoner av Velvet, samt en akustisk versjon av den gamle a-ha-låten October (opprinnelig et spor på Scoundrel Days).

Dette er virkelig bra, så denne singelen anbefales hvis du ikke har tålmodighet til å vente til albumet dukker opp om et par uker!

Paul A. Nordal

Recent Posts

Holder det nede med rap på norsk

Simon Moholt fra Oslo holder det nede med old school rap på norsk. Hans EP,…

2 måneder ago

Her er de beste albumene fra 2023

Hun har vunnet en drøss med priser, samarbeidet med alt fra Röyksopp til Timbuktu, og…

4 måneder ago

De beste reutgivelsene i 2023

Musikkbransjen fortsettet å pumpe ut reutgivelser på vinyl. Plateconnaisseur og Panorama-grunnlegger Paul A. Nordal viser…

4 måneder ago

Her er våre musikkfavoritter fra 2023

Hvilke album likte du best i 2023? Vi stilte dette spørsmålet til våre gode venner.…

4 måneder ago

Hyller Hammersland

Dagen før ettårsdagen for Pogo Pops-legendens bortgang, samles en bukett med kjente artister på USF…

5 måneder ago

Her er de beste albumene fra 2022

Året er omme og fasiten er inne. Her er de beste albumene fra 2022, ifølge…

1 år ago