Velvet – Usedvanlig bra!

Velvet – Usedvanlig bra!

Han har skiftet navn, og heter nå Paul(!) Waaktar-Savoy, og har dannet bandet Savoy sammen med sin kone Lauren. Samarbeidet er tett og intimt, samtidig så det virker ekte og troverdig. I tillegg har de med seg Greg Calvert og tidligere trommeslager i Bergens-bandet Chocolate Overdose: Frode Unneland. Velvet er første singel fra det kommende albumet Mary Is Coming, og dette lover virkelig bra for hva som er i vente! Etter at radiostasjonene har kunnet spille dette kuttet i månedsvis, er singelen først kommet på markedet nå.

Velvet er en låt som i motsetning til Morten Harkets utspill på solofronten, blir noe helt annet enn a-ha. Nirvana-effekten har også her satt spor etter seg, og det er ganske innlysende at Waaktaar hører på helt andre ting enn hva Harket gjør. Det er liten tvil om at inspirasjonen er hentet fra langt mer moderne ting, men totalt uten å virke som kopi av noen andre. Paul har også begynt å synge, og låter faktisk ikke så helt ulikt Morten, men med en noe rustnere røst. Lauren korer jevnt og trutt gjennom hele låten, og kler den inn i et harmonisk landskap sammen med fuzz-gitarer som samlet fungerer utmerket. CD-singelen består av to versjoner av Velvet, samt en akustisk versjon av den gamle a-ha-låten October (opprinnelig et spor på Scoundrel Days).

Dette er virkelig bra, så denne singelen anbefales hvis du ikke har tålmodighet til å vente til albumet dukker opp om et par uker!

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.