Do You Like My Tight Sweater? – Fullstendig New York, 1979!

Do You Like My Tight Sweater? – Fullstendig New York, 1979!

Moloko har på en utmerket måte tatt tak i den spesielle stemningen som preget denne periodens mange klassikere (Brothers Johnson, Donna Summer, Earth Wind & Fire, Prince, George Benson, Talking Heads m.fl.) og gjort det til sitt eget uten at det verken blir en parodi eller tradisjonell disco-musikk av den grunn!

Moloko serverer en stil som er bygget opp med analoge, funky synther – og laget en plate som er passe avant-garde og kunstnerisk nyskapende(!) til å sette standard for de kommende tider på dansegulvet. Do You Like My Tight Sweater? har blitt en eksperimentell plate som enhver hi-fi freak sannsynligvis vil falle for grunnet sin utradisjonelle bruk av lyder og stemmer i skjønn forening.

Det er nesten overraskende hvor utmerket det hele fungerer. Gruppen leker seg gjennom nærmere 70 minutter i et usedvanlig spennende landskap som like gjerne gir assosiasjoner til ting som Portishead, Tricky, Soul II Soul, Was (Not Was), Yello og Prince på sitt mest eksperimentelle som til 70-tallsdiskoen. Tina Weymouth’s Tom Tom Club er heller ikke så langt fra Moloko i stil og innhold. Resultatet er en frisk og deilig plate som svinger som bare det!

Første singel fra platen Fun For Me, har allerede klart å bli en liten mini-hit, og er sannsynligvis kun den første i rekken av utgivelser for dansegulvet fra denne spennende gjengen. Har du ennå ikke hørt den, sier du? Da er det absolutt på tide! Noe som også bør tas med er at CD’en innehar en usedvanlig god lyd, som gjør selv CD-spilleren i datamaskinen til en utmerket lydkilde! På stueanlegget er den dog ennå bedre, og musikken egner seg aller best ved et forholdsvis høyt volum!

Mitt eneste råd: løp og kjøp – NÅ!

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.