Tempesta – Deilig vanvidd

Tempesta – Deilig vanvidd

I et år hvor den ene plateutgivelsen har overgått den andre i kvalitet, er det atter engang på sin plass å fremheve et aldeles utmerket produkt. Statik Sound System er et forholdsvis ukjent prosjekt som jeg ikke her skal forsøke å komme innpå da det ikke har lyktes meg å få tak i noe bakgrunnsstoff.

Sikkert som dagen er det ihvertfall at vi har med dyktige artister å gjøre! Avhengighetsfølelsen er merkbar allerede på åpningssporet Free To Choose, Hard To Be som oser av indre kvaliteter . Som på belgiske Hoover’s nylige utgivelse, A New Sterepohonic Sound Spectacular befinner vi oss også på Tempesta i Trickys og Portisheads musikalske kongerike.

Om Tricky fremdeles er «statsoverhode» i monarkiet, gjenstår å se da hans neste utgivelse er like rundt hjørnet (og ikke testet enda!), men sikkert er det at SSS har levert en usedvanlig sterk søknad om å overta «tronen». Videre er albumet krydret med den ene perlen etter den andre, hvori alt fra reggae til techno har vært råvarer.

Superlativene blir allikevel beskjedne sammenlignet med platens ultimate høydepunkt; Amazed By You – en slags rytmisk ballade som overgår nesten alt hva trip hop-stilen så langt har bragt oss! Tempesta er et pliktkjøp for deg som liker god musikk – det er ikke til å komme utenom!

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.