Categories: Plater

Bonds, Beats & Beliefs – Tommy Tee tar over!

På Bonds, Beats & Beliefs får han anledning til å vise seg som den mester han tross alt er på feltet (godt hjulpet av mer enn 30 gjester, vel og merke!).

Albumet er spilt inn i Oslo og New York, og bærer et visst internasjonalt preg. Foruten rappere som , N-Light-N, Mike Zoot, COD Crew, Zombie Squad, EZD og hva de nå heter alle sammen, kan man hvis man legger velviljen til, også høre at navn som Anita Skorgan og Dollie-jentene medvirker på platen. Foruten rapvokal fra kjente og ukjente artister, er ingredienser som banneord, sampling, scratching og programmering selvsagt viktige elementer for sluttresultatet.

Tommy Tee som til hverdags helst fungerer som produsent, har selv overtatt mikrofonen innimellom på platen, men overlater denne stort sett til andre. Likevel er det snakk om at Tommy Tee har snekret sammen sin egen greie denne gang.

Og det hele låter ganske tøft! Han unngår fellen å fri til det ultrakommersielle lydbildet som har preget hip hop-slagere de siste par år. De tunge og seige rytmene som blir servert går så absolutt i Tee’s favør, og helhetsinntrykket jeg sitter igjen med er at dette er bunnsolide saker! Tommy Tee har muligens rett i påstanden fra hit-singelen Takin Ova – noe han direkte oversatt utmerket kan klare med dette produktet!

Panky MacHalloon

Recent Posts

Holder det nede med rap på norsk

Simon Moholt fra Oslo holder det nede med old school rap på norsk. Hans EP,…

2 måneder ago

Her er de beste albumene fra 2023

Hun har vunnet en drøss med priser, samarbeidet med alt fra Röyksopp til Timbuktu, og…

4 måneder ago

De beste reutgivelsene i 2023

Musikkbransjen fortsettet å pumpe ut reutgivelser på vinyl. Plateconnaisseur og Panorama-grunnlegger Paul A. Nordal viser…

4 måneder ago

Her er våre musikkfavoritter fra 2023

Hvilke album likte du best i 2023? Vi stilte dette spørsmålet til våre gode venner.…

4 måneder ago

Hyller Hammersland

Dagen før ettårsdagen for Pogo Pops-legendens bortgang, samles en bukett med kjente artister på USF…

5 måneder ago

Her er de beste albumene fra 2022

Året er omme og fasiten er inne. Her er de beste albumene fra 2022, ifølge…

1 år ago