Glimt av gammel storhet

ALZHEIMER / SILVERSPURS
Hulen, Bergen, fredag 3. september 1999

Det virket som om alle deres gamle fans hadde tatt turen til Hulen denne kvelden, ettersom gjennomsnittsalderen på klientellet var betraktelig høyere enn vanlig. Bandet åpnet sterkt med Dødspakten fra deres eneste album Alzheimer/Silverspurs Og Mysteriet Med Den Glemte Sangen. Deretter fulgte gamle slagere på rad og rekke: Signaler Fra Kosmos, Den Glemte Sangen, Vrolok Camilla, pluss en del låter de aldri rakk å gi ut. Ikke en eneste ny tone å finne, med andre ord. Heldigvis!

Jeg kan ikke komme utenom Høyres ordførerkandidat Martin Smith-Siversen i denne anmeldelsen. Det var åpenbart mye fokus rundt mannen denne kvelden, og det var nok ikke tilfeldig at trommesettet var plassert fremst på scenen. Men rett skal være rett, mannen kan virkelig spille trommer. Det gikk så det suste gjennom hele konserten. Nå var ikke dette den lengste konserten jeg har vært på, akkurat (ca. en time og ti minutter), men mer kan man vel ikke vente seg etter seks års fravær.

Det eneste negative jeg kan si om konserten var at de ikke hadde planlagt noe ekstranummer, så de måtte spille to sanger om igjen etter håndsopprekning blant publikum. Det gikk også rykter om at lyden ikke var spesielt bra bakers i salen, men de som står bakerst på en rockekonsert får bare ha det så godt, for det var masse plass framme. «Vi snakkes om seks år», sa frontmann Jo, og det gleder vi oss til!

Pål M. Dimmen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.