Dette er fremtiden!

Dette er fremtiden!

Etter at jentene i Furia gjorde en kjempekonsert i februar, var det en selvfølgelighet at de skulle komme tilbake til Kroa igjen. Fredag sto de fem jentene igjen på scenen og spørsmålet var egentlig bare om de kunne innfri de voldsomme forventningene de selv hadde skapt.

Kroa i Bø, Bø – fredag 27. august 1999
Foto: Frode Jørum (Quart’03)

Svaret er ja. Et skrikende høyt ja! Furia er et vidunderbarn som ingen helt kan se rekkevidden av, for de innehar slikt et voldsomt potensiale. I samme musikalske landskap som Seigmen og Velvet Belly, står Furia som et springende ungtre. Vokalist Stine sang så vakkert at gåsehuden raste opp og ned på de rundt 130 tilhørerne. I sin mors brudekjole sto hun der som en engel og smilte varmt ned til oss, mens de andre sto rundt henne og pøste ut sjelevrengende gitarmelankoli.

Aldri har undertegnede opplevd et så oppriktig og ærlig band, spillende musikk for hjertet og sjelen, uten tanke på egoisme og status. Bare et kjærlighetsforhold til musikk og det å spille for et publikum. Faktisk så det nesten ut til at de var overrasket over den gode responsen.

De to gitaristene Solvår og Kirsti (søster av Stine) utfylte hverandre perfekt med sine klanger, vekslende mellom råe og rene toner. Samtidig smilte og flørtet de med publikum, og sammen med sin vokalist utgjør de en kraftfull frontlinje. Når så trommis Agathe og bassist Maya utfyller helheten som et solid og fullkomment bakteppe, er dommen klar: dette er fremtiden!

Dette er slik musikk er ment å være. Det var perfekt. Hvis ikke disse jentene blir store, så skal jeg spise dongeribuksa mi. Det er et løfte!

Og var du ikke der, så har jeg bare en ting å si: ikke gjør den samme tabben en gang til. Oi. Oi. Oi.

Frode Fossvold-Jørum

Skrev min første anmeldelse for Panorama i 1999 og har siden holdt det gående. Svak for den gode melodi og fengende gitarriff. I spekteret mellom metal og gitarpop er der jeg trives best, men hører gjerne på både jazz og hiphop. Singer-songwriters kjeder meg stort sett. Bachelor i kulturarbeid og stort sett jobbet innenfor kultur. Jobber til daglig som kommunikasjonsrådgiver ved NTNU. Har også podkasten "Musikkelskerne" som startet sommeren 2021. Fotograferer også en del og har et bra arkiv med konsertfoto. Hevder ikke å vite bedre enn deg. Følg meg på Spotify: http://open.spotify.com/user/rawky Last.fm: http://www.last.fm/user/rawky/

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.