Discodroner!

Discodroner!

Det Akademiske Kvarter, Bergen – torsdag 14. oktober 1999

Jeg må innrømme at jeg i forkant av denne konserten stillte med en del forventninger til Palace Of Pleasure. Anmeldere over det ganske land har skrytt mye av disse guttas prestasjoner på scenen. Kvarteret er på tross av to andre konserter på Hulen (The Wannadies) Handelshøyskolen (BigBang!) nesten fullt.

POP har tydeligvis et ønske om å favne om flere med den nye platen Popaganda hvor musikken er blitt langt mer strømlinjeformet enn tidligere. I bunn ligger det her kraftig discobeat som gjør det hele mer dansbart. Bandet åpner denne kvelden med spor fra den nye platen, lyden er upåklagelig og publikum setter tydeligvis pris på gladpopen. Det den nye utgaven av POP blir tatt godt imot av et publikum som etterhvert svinger dansefoten, men for mitt vedkommende tar det hele liksom aldri helt av.

Bandet gjør jobben men det hele låter litt for likt mye annet som gis ut i disse dager. Mye av det som jeg synes gjorde POP til et av de mer spesielle bandene i Norge har blitt litt borte. Der hvor bandet tidligere satte avgårde på tur ut i et landskap av variasjon og eksperimentering, er det nå langt mer nedstrippa og dansbart konsept som gjelder. Jeg er derimot sikker på at den nye linjen vil skaffe bandet flere tilhørere, men litt av magien er borte synes jeg.

Joda, Palace Of Pleasure gjør en absolutt hederlig figur denne kvelden. De serverer lett tilgjengelig musikk som holder et høyt kvalitetsnivå, men jeg må innrømme at de eldre låtene spesielt fra Emperor Norton fungerer aller best også fra scenen.

Stig Angeltvedt

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.