Kong Abel

Kong Abel

MORTEN ABEL, Aulaen NHH, Bergen
Lørdag 11. mars 2000

Så lenge Morten Abel viser sin enorme spilleglede og i tillegg skriver bra musikk, kommer han til å herske over norske konsertlokaler. Med et publikum i superhumør og flinke arrangører var det duket for en festforestilling i Aulaen på NHH.

Fra begge soloalbumene
Litt over midnatt steg han frem fra røyken i sine etter hvert så karakteristiske fluebriller og «kåbbåyhatt». Hard To Stay Awake var første låt på programmet. Deretter fulgte halvannen time med trivelig poprock i beste Abel-stil. Naturlig nok var mesteparten av konserten viet Abels nyeste album Here We Go Then, You And I, men han tok seg også tid til en rekke låter fra Snowboy med Lydia og All Or Nothing som høydepunkter.
I tillegg hadde han kostet på seg et digert lerret som viste filmsnutter en gang i blant. Dette ble en smule mislykket på grunn av en en diger Windows-feilmelding som dukket opp av og til, men det var et artig eksperiment. Men det var ikke bare Morten Abels personlige utstråling som gjorde dette til en bra konsert. Bandet hans består også av svært dyktige musikere som liker å finne på morsomme ting på scenen (som å spille bass med en bøtte på hodet for å ta et eksempel).

Digger bergen
Publikum var noe trege i begynnelsen, men tok seg etterhvert raskt opp. Be My Lover og Tulipz falt spesielt godt i smak. Det samme gjorde Abels bergensdialekt.
Etter et par ekstranummre takket bandet for seg og publikum gikk fornøyd hjem, litt svettere og en glimrende konsertopplevelse rikere enn da de kom. At Morten Abel digger Bergen er helt klart, og han kommer nok tilbake om ikke lenge kjenner vi ham rett.

Pål M. Dimmen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.