En helvetes aften

En helvetes aften

MAYHEM
Hulen, Bergen, fredag 29. september 2000

Bandet ble stiftet allerede i 1984 og oppnådde kultstatus i metalmiljøet etter demoen Deathcrush i 1987. Det skulle ta seks år før deres første fullengder ble sluppet. All turbulensen i bandet førte til at Mayhem ble lagt på is etter albumet De Mysteriis Dom Sathanas (1993). Trommisen Hellhammer (også kjent fra band som The Kovenant og Arcturus) følte at han hadde lagt alt for mye arbeid i bandet til å skrinlegge det fullstendig og kontaktet tidligere medlemmer for å gi bandet en ny sjanse. Med Necrobutcher på bass, Blasphemer på gitar, Maniac på vokal og Hellhammer på trommer har bandet nettopp sluppet platen Grand Declaration Of War og tok i den forbindelse turen innom Hulen.

SLAKT OG PIGGTRÅDFotograf: Pål Dimmen
Mayhem har en god tradisjon når det gjelder å gi publikum show for pengene. Slakteren hadde vært behjelpelig med et par oksehoder som ble hengt opp på scenen, Maniacs mikrofonstativ var surret inn i piggtråd og det gikk rykter om at et heftig pyroshow var inkludert i billettprisen. Etter oppvarming fra Hades Almighty åpnet Mayhem showet med en bombe som røykla hele lokalet. Så var det bånn gass i halvannen time. I løpet av konserten ble vi servert en rekke godbiter fra bandets 16-årige historie. Låtene som falt best i smak blant publikum var Freezing Moon fra De Mysteriis Dom Sathanas og selvsagt kultlåten Deathcrush,mens Time To Die fra Grand Declaration Of War ble dedikert alle verdens prester.

OK FORESTILLINGFotograf: Pål Dimmen
Ellers var konserten sånn litt over middels. Hellhammers geniale tromming og Maniacs herjing på scenen hevet heldigvis nivået betraktelig. Han kuttet seg til blods på piggtråden og gikk berserk med kniv på oksehodene så kjøttet sprutet. Pyroeffektene besto stort sett av noen smell i ny og ne og imponerte ikke stort, men likevel virket publikum rimelig fornøyd med konseropplevelsen. Mayhem leverte en OK forestilling som et av verdens ledende black metal band. Og det er ingenting som tyder på at de har tenkt å gi seg med det første.

Pål M. Dimmen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.