Et stykke strålende klassisk rock

Et stykke strålende klassisk rock

(Kroa i Bø, Bø – lørdag 25. november 2000
Foto: Frode Jørum Kroa i Bø, 2002

Vidar Vang konsertdebuterte faktisk ikke før under årets by:Larm, noe som førte til mange godord fra de som var til stede. Fredag sto han på scenen på Rockefeller som oppvarmer for Teenage Fanclub, men i lørdag tilhørte scenen bare Vidar Vang og hans band, Soulmates.

Solid og stødig forestilling
Du kan trygt si at mannen tok vare på anledningen og ga de tilstedeværende en leksjon i hvordan klassisk rock skal lages og framføres. Med et stødig band i ryggen er det ordet solid som står igjen som den beste beskrivelsen på den timelange konserten.

Høy standard
Kvaliteten på låtene var av upåklagelig høy standard. Vang har tatt innover seg låtskrivingstalentene til Young, Dylan og Petty og smeltet dette sammen med nordlandsk uttrykksfullhet. Det er heller ikke vanskelig å høre at han har nær kontakt med gutta i Madrugada. Resultatet er noe av det ypperste av musikk undertegnede har bevitnet på svært lang tid. Vang har en god stemme, og selv om han ikke er utagerende utadvendt på scenen, fungerer formelen godt.

Og publikum visste å sette pris på god gammeldags kvalitetsrock, for stemningen ble fort rimelig høy! Når den fremtidige radiohiten Under Six Strings ble spilt, tok det av mens publikum samlet seg foran ved scenen og danset og koste seg. Den godeste Vidar Vang og hans Soulmates ble ropt fram fire ganger, noe som bortimot må være ny rekord på Kroa.

Det er vanskelig å si noe annet enn at Vidar Vang før eller siden vil komme til å ta steget opp blant de alle største her til lands. Når bandet kommer med sin første EP i mars, vil forhåpentligvis norske platekjøpere vite å sette pris på talentene til denne sympatiske mannen og hans medmusikanter.

Den beste oppsummeringen må være det eneste Vang klarte å si på slutten av konserten:
– Fantastisk, rett og slett fantastisk!. Vi må si oss fullstendig enige!

Frode Fossvold-Jørum

Skrev min første anmeldelse for Panorama i 1999 og har siden holdt det gående. Svak for den gode melodi og fengende gitarriff. I spekteret mellom metal og gitarpop er der jeg trives best, men hører gjerne på både jazz og hiphop. Singer-songwriters kjeder meg stort sett. Bachelor i kulturarbeid og stort sett jobbet innenfor kultur. Jobber til daglig som kommunikasjonsrådgiver ved NTNU. Har også podkasten "Musikkelskerne" som startet sommeren 2021. Fotograferer også en del og har et bra arkiv med konsertfoto. Hevder ikke å vite bedre enn deg. Følg meg på Spotify: http://open.spotify.com/user/rawky Last.fm: http://www.last.fm/user/rawky/

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.