Merk deg Multipass!

Merk deg Multipass!

Garage, Bergen fredag 16. februar 2001

Dette bandet består av seks vestlendinger som har utviklet et unikt lydbilde med framtredende elementer som saksofon, kontrabass og en vokal som overgår det meste som finnes i denne byen. I det siste har Multipass gjort seg bemerket på Zoom-festivalen på Hulen og nå nylig på Ride This Train (Garage). Publikumsresponsen har ikke latt vente på seg, og det var etter hvert stappfullt i kjelleren på Garage denne kvelden.

Fotograf: Pål DimmenSpilleglede
Multipass spiller en utsøkt blanding av fengende poplåter ispedd en god dose hip hop og rock’n’roll. Det er i grunnen umulig å sette dem i bås, for i det ene øyeblikket høres de ut som Arrested Development og i det neste Les Negresses Vertes. I tillegg har de noen egenskaper som svært mange av dagens band mangler; Nemlig det å utstråle spilleglede og å gi absolutt alt på scenen.

Bandet ga ut en egenprodusert EP for en tid tilbake, men har forandret seg rimelig mye siden det. Tempoet er blitt høyere, låtkvaliteten bedre, og i tillegg er den dyktige saksofonisten Thomas Nøkling blitt fast medlem av bandet.

Tok seg opp etterhvert
Etter en litt famlende åpning tok konserten seg opp kraftig opp etter hvert som publikum trakk seg nærmere scenen. Den superkule låten Second Coming er en sikker vinner. «Hey mista, mista, mista. How do I get on top of your sista», rappet kontrabassist Ole-Jørn Borum, mens publikum lurte på om de hørte riktig.

Hit-potensiale
I tillegg til de fleste låtene fra EPen Dos Equis, spilte de en rekke låter som vitnet om at Multipass har hit-potensiale så det holder. Jeg ble spesielt imponert over de nyeste låtene.

Fotograf: Pål Dimmen
Ny konsert neste måned
Etter bortimot halvannen time og tre ekstranumre var det slutt på stemmen til vokalist Bjørn Breivik. Publikum ropte på mer, men etter min mening varte konserten akkurat passe lenge. De som gikk glipp av Multipass denne gangen trenger heldigvis ikke å vente lenger enn en måneds tid. Da er de tilbake på Café Opera. Det gleder vi oss til…

Pål M. Dimmen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.