Bra konsert, håpløst publikum

BORKNAGAR
Hulen, Bergen, fredag 23. mars 2001

Jeg var spesielt spent på om Vintersorg ville klare å erstatte Vortex, som forsvant til Dimmu Borgir, ettersom en god del av låtene er tilrettelagt for Vortex’ lyse, rene vokal. I tillegg skulle det bli interessant å se om de klarte å beholde det majestetiske lydbildet fra Quintessence live. Dette skulle vise seg å gå over all forventning, men det var publikum som skulle overraske med denne kvelden. For det første var det langt ifra fullt foran scenen på Hulen. Litt overraskende at metallpublikummet her i byen ikke kjenner sin besøkelsestid når band på Borknagars størrelse for én gangs skyld kommer på besøk. Antall publikummere en i grunnen ikke så veldig interessant, men det som forbauset meg var at oppførselen deres var til tider helt på trynet. At man slenger svenske gloser mot Vintersorg eller roper på Holy Diver gjennom hele forbanna konserten hører ingen steds hjemme, og slike folk burde heller holdt seg unna. Det er heller ikke så rart at mange store norske metallband ikke gidder å komme til Bergen når folk ikke en gang gidder å klappe bandet fram til ekstranumre.

Nytt og gammelt
Nok om det. Bandet gjorde i hvertfall en upåklagelig innsats. I tillegg til materiale fra Quintessence og The Archaic Curse leverte Borknagar et knippe godbiter fra The Olden Domain. Personlige favoritter var Colossus, Oceans Rise og Ad Noctum, samt den nye låten The Gods Of My World. Vintersorg er kanskje ikke en like god vokalist som Vortex, men det fungerer helt greit. Forhåpentligvis vil han også kunne bidra med en del som låtskriver.

Bra oppvarming
Jeg har etter hvert gjort det til en liten tradisjon å skrive litt om oppvarmingsbandene i anmeldelsene mine. Tenkte jeg skulle gjøre det denne gangen også. Susperia er et band som blant annet består av tidligere Dimmu Borgir-trommis Tjodalv og en gjeng med andre dyktige musikere som overbeviste stort som oppvarmingsband. Gleder meg til å høre deres nye plate som er rett rundt hjørnet.

Følelsen jeg sitter igjen med etter konserten er at dette kunne vært en genial konsertopplevelse med litt hjelp fra publikum, og jeg håper at det blir bedre stemning neste gang et band av slikt kaliber kommer til Bergen.

Pål M. Dimmen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.