Fed To Your Head – En deilig tur

Fed To Your Head – En deilig tur

Begrepet stonerrock har fått mye oppmerksomhet den senere tid, mye takket være oppturen til band som Queens Of The Stone Age og Monster Magnet. Mange av låtene på dette Scorched Earth-albumet kan legges i samme skuff; den eneste forskjellen er at dette låter så utrolig 70-tall! Ikke det at produksjonen er dårlig, langt i fra, men hele feelingen på albumet er veldig retro. Det er i det hele tatt svært annerledes enn alt annet som utgis i disse dager, og det er heftig å høre et band kaste alle hemninger, men som fremdeles klarer å konsentrere seg om å kombinere sterke låter med en enorm tyngde og et ufattelig bra driv. Fed To Your Head tar oss mange år tilbake i tid, og inneholder alle elementer et klassisk rockalbum bør ha.

Mange høydepunkter å velge imellom her, men min favoritt for øyeblikket er den Bevis Frond-aktige låta Long Black Gown, som er en lang og atmosfærisk tripp med nydelig vokal fra Nick Saloman.

En gjesteopptreden fra Bob «Devilfinger» Kramer II (som jeg tror er Barri Watts fra et annet Saloman-prosjekt, The Outskirts Of Infinity) på låtene Busted og Woman Gone Bad. Buldrende støyrock av ypperste kvalitet, og rein skjær psykedelisk trolldom med et utrolig gitarspill. Gjenferdet til Jimi Hendrix lurer i bakgrunnen her. Det høres ihvertfall slik ut.

Albumets cover forklarer følgende vedrørende bandnavnet : «SCORCHED is symbolic of something hot, fried, burned by some incredible heat. EARTH is the planet on which we live, an amazing kaleidoscopic canvas of fantastic places, people and endless new experiences.» Skjønner?

For å oppsummere; hvis du ønsker å bli tatt med i en musikalsk tidsmaskin for sånn omtrent én time, er dette et album som kan gjøre nettopp dét for deg.

Espen Hovelsen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.