Puritanical Euphoric Misanthropia – Svart symfoni

Puritanical Euphoric Misanthropia – Svart symfoni

I tillegg har det skjedd en del forandringer i besetningen: Trommis-Tjodalv har fått fyken og blitt erstattet av Nicholas Barker fra Cradle Of Filth, Galder fra Old Man’s Child har overtatt for Astennu på gitar og ICS Vortex (Simen Hestnæs) har forlatt Borknagar til fordel for Dimmu Borgir.

Disse forandringene har ført til et forbedret lydbilde og hever bandet enda et hakk over de fleste gruppene innen sjangeren. Spesielt Nicholas’ tromming og Vortex’ rene vokal har slått positivt ut på denne platen. Riffene har blitt mer markante, samt kontrasten mellom Shagraths mørke og Vortex’ lyse vokal gjør Puritanical Euphoric Misanthropia til et heftig metallalbum. Synthen er også dysset atskillig ned fra Spiritual Black Dimensions for å gjøre plass til de symfoniske partiene.

Alt dette blir kanskje for mye for enkelte gamle Dimmu Borgir fans, men jeg kan lover dere at dette ikke er noe snillere album enn forgjengerne av den grunn. Det holder bare å se på coveret for å forstå at dette ikke er noen barneplate. Anbefales på det varmeste!

Pål M. Dimmen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.