Masquerade – Melodiøs metall fra Østerrike

Masquerade – Melodiøs metall fra Østerrike

Det tok jaggu tid før Golden Dawn fikk sluppet oppfølgeren til 1996-utgivelsen The Art Of Dreaming. Grunnen til det skal visstnok være at bandet har hatt store problemer og uoverensstemmelser med plateselskapene Dark Matter Records og Ars Metalli, som begge gikk konkurs før Golden Dawn rakk å gi ut noe som helst. Nå har Napalm Records tatt bandet under sine beskyttende vinger, og omsider kan østerrikerne se positivt på fremtiden.

I utgangspunktet var Golden Dawn et rimelig knallhardt svartmetallband. På Masquerade har de lagt seg på en mer melodiøs linje. Det eksisterer fortsatt en del referanser til black metal med bånn gass her, men melodiene står helt klart i første rekke. Bandet benytter seg av både ren og grov vokal, hvorav førstnevnte fungerer best – til tross for at engelskuttalen er helt rævva! Til sammenligning så minner dette faktisk litt om Johan Edlund fra Tiamat.

Når det gjelder låtmaterialet finnes det mye snadder på Masquerade. Spesielt instrumentalen Doomsday Celebration, åpningslåten Silent Inferno og Entralled By Unknown Dimensions hever denne utgivelsen betraktelig. Where Dragons Reign er en videre klassisk heavy metal-låt i beste middelalderstil. En god låt, selv om den scorer temmelig høyt på harryskalaen.

Masquerade er oppsummert en absolutt en god plate, men Golden Dawn har fortsatt et lite stykke igjen før de når de helt store høyder. Forhåpentligvis blir forholdet til Napalm Records mer fruktbart og stabilt enn bandets tidligere erfaringer.

Pål M. Dimmen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.