The Essential Janis Joplin – Inneholder det meste og beste

The Essential Janis Joplin – Inneholder det meste og beste

The Essential Janis Joplin består av 31 låter fordelt på 2 CD-er, og byr på de største hitene, de mest kjente sangene, samt en del gode albumspor og en rekke tidligere ikke-utgitte bidrag av varierende kvalitet. Materialet er innspilt mellom 1966 og 1970, og det er overraskende hvor mye av dette som har tålt den beryktede tidens tann.

Låtene er videre kraftfulle og potente og høres fremdeles friske ut – nesten førti år etter at de opprinnelig ble gitt ut. Janis Joplin var muligens ingen teknisk god vokalist, men hun synger sin blues som om hun mener hvert eneste ord hun rasper ut av stemmebåndene. Utmerkelsen som den største hvite bluessangerinnen som har levd, har hun sannelig fortjent

Som tidligere nevnt er det utgitt en rekke album som på utmerket vis dekker Janis’ dessverre kortvarige karriere (hun døde av en overdose 4. oktober 1970, bare 27 år gammel, red.anm.), så er det et spørsmål om hva denne utgivelsen har å tilføre av nytt materiale.

To tidligere ikke-utgitte bidrag fra hennes opptreden på Woodsock i august 1969 dokumenterer hennes kunstneriske høydepunkt og er således ikke å forakte. Men den nye remiksen av Mercedes Benz, gjort i samarbeid med Medicine Head, kunne med fordel ha vært unnlatt.

The Essential Janis Joplin er et godt sted å begynne hvis du har lyst til å oppdage en av de virkelige store hvite bluesartistene. Har du derimot en samleplate med Janis Joplin fra før, er det ingen grunn til at du også skal eie denne.

Dagfinn Bergesen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.