…Are You Lame Or Something? – Lammende skacore

…Are You Lame Or Something? – Lammende skacore

Gutta i skacorepunkbandet Lame Ducks har tatt noen lange steg videre siden debuten Pick It Up i 2001. Der de sist virket litt famlende og beint ut klumsete i fremføringen, har de på sitt andre album …Are You Lame Or Something? utviklet seg til å bli et solid band. Albumet er både vimsete, gøyalt og aggressivt, og ikke minst bra.

Den litt kårny introen fratar ikke Lies det faktum at den som første ordentlige låt virkelig setter standarden for resten av oslobandets plate. Kompromissløs, sylskarpt og frekk er den, og gjør at man spisser ørene for det som kommer senere.

Det er godt å høre at bandet siden sist i større grad har klart å få samlet aggresjonen til et felles angrep på lytteren. Likevel er variasjonen stor i låtutvalget. Det veksles mellom mer klassiske skarytmer og reinspikka hardcore. Overraskende nok dukker også Dire Straits-låten Walk Of Life(!) opp i en ganske så annerledes versjon, som fungerer på et snodig vis.

Lame Ducks trakterer instrumentene sine på beundringsmessig vis. Det blåses i saksofon på selvfølgelig ska-vis, rytmeseksjonen briljerer og gitarene gir en lyst til å slå til noen. Som et resultat av dette klarer de å komme opp med noen til tider sinnsykt artige arrangementer. Anders Bergmaal synger langt bedre og mer særpreget enn tidligere, og den hese og nesten krakilske stemmen passer godt inn.

Det savnes likevel flere gode låter, som før nevnte Lies, samt Day By Day, Our Own Salvation og Look Back. En god ide ville ha vært å kuttet et par låter og hatt 11-12 spor i stedet for fjorten. Det kan være vanskelig å beholde konsentrasjonen gjennom en hel time med vilter ska-core som ikke hele tiden er like spennende.

Utover det har Lame Ducks kommet ut av amatørskapet med et proft og engasjerende album som kanskje til og med kan begeistre folk som ikke vanligvis hører på denne typen musikk.

Gruppen er sannsynligvis det beste og mest troverdige ska-bandet i her til lands allerede, og tar sannsynligvis rotta på det meste innen Skandinavia også. Verdt å sjekke ut.

Frode Fossvold-Jørum

Skrev min første anmeldelse for Panorama i 1999 og har siden holdt det gående. Svak for den gode melodi og fengende gitarriff. I spekteret mellom metal og gitarpop er der jeg trives best, men hører gjerne på både jazz og hiphop. Singer-songwriters kjeder meg stort sett. Bachelor i kulturarbeid og stort sett jobbet innenfor kultur. Jobber til daglig som kommunikasjonsrådgiver ved NTNU. Har også podkasten "Musikkelskerne" som startet sommeren 2021. Fotograferer også en del og har et bra arkiv med konsertfoto. Hevder ikke å vite bedre enn deg. Følg meg på Spotify: http://open.spotify.com/user/rawky Last.fm: http://www.last.fm/user/rawky/

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.