Berlin Festival endelig på hjemmebane

Berlin Festival endelig på hjemmebane

Foto: Thomas Olsen og Oliver Niemann (Poststadion)

Like misvisende som at du lander i Oslo når du reiser til Torp, har Berlin Festival gått av stabelen langt unna der en skulle tro. I sitt tredje år flytter festivalen endelig fra bondelandet Paaren im Glien, et par timers kjøretur utenfor den tyske hovedstaden, og inn til hjertet av Berlin.

Men selv om plasseringen av festivalen har vært heller tvilsom har artistlista alltid vært fantastisk bra. Intet unntak i år.

Fotograf: Thomas OlsenI fjor må de ha vært først ute med både The Klaxons og !Forward Russia!, og for nostalgiens skyld slapp Echo & The Bunnymen til.

Fra rock til elektronika
Berlin Festival har forgreninger til flere av Berlins kuleste klubber og konsertarrangører, og omfavner både rock og elektronisk musikk. Og inntrykket er at de har en fornemmelse for det som er på vei opp på Europas klubber og rockscener, i tillegg til å slippe til kjente navn. Så bli ikke overrasket om artistene du ser på Berlin Festival spiller på Hove eller Øya neste år.

Festivalen går av stabelen på på fotballbanen Poststadion like ved Hauptbahnhof, hvor årets festival debuterer på en faktisk Berlin-adresse.

Panorama tar turen, og vi gleder oss aller mest til å se Peaches på hjemmebane, i byen som er like syndig som musikken hun har laget der. Den australienske electro-pop duoen The Presets er også verdt å få med seg. De opptrådte forøvrig i Berlin i helga, under avslutningen av Berlins homodager (bildene).

Flere skandinaver
Skandinaviske innslag blir det også med norske Datarock, svenske Peter, Björn And John og danske WhoMadeWho. Helt øverst på plakaten ruver tyske Tocotronic som har holdt på siden 1993, et veletablert rockeband i hjemlandet.

Fotograf: Thomas OlsenBekreftede artister: Tocotronic, Peaches, The Go!Team, Peter, Bjorn And John, Au Revoir Simone, 2 Many DJs, Tele, The Films, Midlake, Datarock,The Presets, Diskokaine & Princess Superstar, Shitdisco, WhoMadeWho, The Presets, Uffie & DJ Feadz, Yes Boss, MIT, Kilians, Jape, Late Of The Pier, Boss Einstein, X Vectors, Diskokaine, Jolly Goods.

Se festivalens hjemmeside for mer info: www.berlinfestival.de.

Panorama besøkte Berlin Festival også i fjor. Les fjorårets rapport her.

Thomas Olsen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.