Scroll To Top

Hjerneblødning og hjem igjen

Artister: Sjangre: , ,

Foto: Rankin/allmusic.com

Det melder artisten på sin egen hjemmeside. Collins har fremdeles ikke kommet seg fullstendig etter at han ble rammet av hjerneblødning i forfjor, men har likevel vært i stand til å spille inn sitt første studioalbum siden Doctor Syntax fra 2002.

Edwyn Collins dukket for første gang opp på musikkscenen med bandet Nu-Sonics i Glasgow i 1976. Bandet ble etter hvert omdøpt til Orange Juice, og ble en av de mest toneangivende gruppene fra Skottland gjennom første halvdel av 80-tallet, selv om platesalget sjelden fulgte kritikerrosen.

Etter bandets oppløsing i 1984, som delvis skyldte konflikt med plateselskapet Polydor, fortsatte Collins å gi ut album som soloartist. Med kun fem utgitte langspillere frem til i dag har skotten aldri vært av de mest produktive artistene, men lydperfeksjonisten har også vært aktiv som produsent.

I 1994 ble singelen A Girl Like You en uventet og i manges øyne velfortjent landeplage for Collins. Det gjenstår å se om førstesingelen fra det nye albumet, You’ll Never Know, klarer å gjenta denne bragden. Den slippes 10. september, mens albumet kommer i salg en uke senere.

Om skribenten

Henning Poulsen

Jeg har skrevet for Panorama siden 2000, og de senere årene har jeg fungert som nettavisens redaktør. Jeg er utdannet journalist og jobber i kommunikasjonsbransjen. På fritiden har musikkhobbyen etter hvert fått konkurranse av ølbrygging.

kommentarer