Hjerneblødning og hjem igjen

Hjerneblødning og hjem igjen

Foto: Rankin/allmusic.com

Det melder artisten på sin egen hjemmeside. Collins har fremdeles ikke kommet seg fullstendig etter at han ble rammet av hjerneblødning i forfjor, men har likevel vært i stand til å spille inn sitt første studioalbum siden Doctor Syntax fra 2002.

Edwyn Collins dukket for første gang opp på musikkscenen med bandet Nu-Sonics i Glasgow i 1976. Bandet ble etter hvert omdøpt til Orange Juice, og ble en av de mest toneangivende gruppene fra Skottland gjennom første halvdel av 80-tallet, selv om platesalget sjelden fulgte kritikerrosen.

Etter bandets oppløsing i 1984, som delvis skyldte konflikt med plateselskapet Polydor, fortsatte Collins å gi ut album som soloartist. Med kun fem utgitte langspillere frem til i dag har skotten aldri vært av de mest produktive artistene, men lydperfeksjonisten har også vært aktiv som produsent.

I 1994 ble singelen A Girl Like You en uventet og i manges øyne velfortjent landeplage for Collins. Det gjenstår å se om førstesingelen fra det nye albumet, You’ll Never Know, klarer å gjenta denne bragden. Den slippes 10. september, mens albumet kommer i salg en uke senere.

Henning Poulsen

Jeg har skrevet for Panorama siden 2000, og de senere årene har jeg fungert som nettavisens redaktør. Jeg er utdannet journalist og jobber i kommunikasjonsbransjen. På fritiden har musikkhobbyen etter hvert fått konkurranse av ølbrygging.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.