Alain Delon / Rubber Rubbish – The Margarets innfrir

Alain Delon / Rubber Rubbish – The Margarets innfrir

Vi snakker om klassisk pop som henter sin inspirasjon fra den britiske poptradisjonen såvel som den amerikanske. The Margarets fra Giske lar seg inspirere (inspirere, ikke kopiere) av band som The Smiths, The Byrds og ikke minst de legendariske og nesten glemte The La’s (noen som husker There She Goes?).Med andre ord så snakker vi om et band som beveger seg mellom de to etterhvert utskjelte sjangrene britpop (åttitalls versjonen vel og merke) og powerpop.

The Margarets består av både dyktige musikere og ikke minst smarte låtskrivere som vet hva en god poplåt skal inneholde. Her blir vi servert oppstemte, fengende og ikke minst korte låter som glir inn i øregangene. Og blir der!

Låtene Alain Delon og Rubber Rubbish er to låter som beviser at de unge herrene i The Margarets har grepet på nettopp korte popperler som fortjener å bli spilt i hjel på radiostasjoner og i de tusen hjem verden over. Singelens tredjespor, den aldeles nydelige 67 med et fortreffelig strykerarrangement, bør heller ikke glemmes.

Snart kommer bandets debutalbum What Kept You?, og er det like bra og klassisk poporientert som singelen viser, har vi gode tider i vente. Jeg gleder meg som en unge til fortsettelsen.

Dagfinn Bergesen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.