Och Resan Fortsätter Här – Elektronisk retrofuturisme

Och Resan Fortsätter Här – Elektronisk retrofuturisme

I løpet av de tjue minuttene denne plata varer – en av de korteste langspillerne jeg noensinne har vær borti – sprutes det frem inspirasjoner og referanser. Man kan på førstesporet Caravelle høre Jean Michel Jarre i elektronisk lek med lydgeneralen i Commodore-universet, Roy Hubbard. To menn som på hver sin kant, og på hver sin måte, var med på å forme elektronisk musikk på en like sterk måte som Kraftwerk og Tangerine Dream.

Och Resan Fortsätter Här kunne raskt blitt en ren retroskive uten noen reell verdi for samtiden. Men takket være bandets blikk for den hverdag de lever i klarer de å opprettholde en følelse av futurisme likevel. Flere av sporene på denne utgivelsen hinter frempå tråder mot indiehelter som bob hund og amerikanske Trans-Am. Selv om de bruker teknologi som kan virke infisert av åttitallet, er plata preget av en lekenhet som smitter over på lytteren og når man også legger til de ofte sterke melodiene bak synthveggene kommer Pluxus ut som vinnere i et ofte baktungt heat.

Det bør ikke herske noen tvil om at Pluxus ikke akkurat søker til massene med sin maskinmusikk. Men det bør være et relativt stort marked for bandet likevel; både gamle nerder med Commodore 64 og nysgjerrige tilhengere av bob hund bør vite sin besøkstid.

Erik Sætrang Amundsen

Har skrevet for Panorama siden starten av 2000-tallet.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.