Sjefen Over Alle Sjefer – Grunnkurs i rock

Sjefen Over Alle Sjefer – Grunnkurs i rock

Som sist tar Asgeir og hans musikalske makker Jørund Fluge Samuelsen (Trang Fødsel) fatt i en haug forskjellige musikksjangre, og gjør det om til morsom og flott barnemusikk. Først ut denne gangen er Upoppa Popkorn, der Asgeir ramser opp teksten i samme stil som Subterranean Homesick Blues og It’s The End Of The World As We Know It. Et klart høydepunkt.

Videre går det i bossanova, rhythm’n’blues, viser, ballader, DH-rock og så videre. Asgeir & co. har visst satt seg som mål å opplyse dagens småtasser om det meste som finnes av musikk der ute. Mon tro om ikke Professor Farge-Per er en aldri så liten Ole Paus-parodi? Slikt er jo morsomt for mor og far. Asgeir gjør også en versjon av gode, gamle Trond-Viggos Ikke By’n Med Meg med stor suksess. Til slutt gjør han også opp for uretten fra Fritt Fram der Mamma fikk sin egen hyllest. Denne gangen er det heldigvis pappas tur.

Sjefen Over Alle Sjefer er langt mer vellykket enn forgjengeren Fritt Fram. Melodiene er bedre, musikken mindre anmassende og tekstene holder fortsatt høyt nivå. Det er så ikke mange barneplater foreldre og barn kan kose seg sammen med, men dette er en av dem. Ikke siden Knutsen & Ludvigsens glansdager har det vært like lett å kjøpe god barnemusikk. For min treåring er Asgeir sjef, og bedre attest enn det kan ingen få.

Harald Christian Langaas

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.