Smugtitt under huden på Avril Lavigne

Metrotown Mall, Vancouver, 06.04.2004
Foto: Morten Rand-Hendriksen

Overraskelsen var stor da det i morgentimene tirsdag ble kunngjort at fjortispønkens dronning Avril Lavigne skulle spille en gratiskonsert utenfor det største kjøpesenteret i Vancouver senere på dagen.Fotograf: Morten Rand-Hendriksen

Mye å bevise
Lavigne hadde enorm internasjonal suksess med sitt første album Let Go og forventningene til det nye albumet Under My Skin er derfor skyhøye. Samtidig har stjernen slitt med kritikere som har påpekt at punk-imaget hennes passer dårlig overens med musikkstilen, så hun hadde mye å bevise da hun med et bredt smil om munnen vandret opp på scenen med gitarist Evan Taubenfeld like bak.

Nytt image
I løpet av de snaue 20 minuttene det akustiske settet varte viste hun til fansens begeistring at de som sier hun ikke kan synge tar grundig feil. Lavigne har en overraskende sterk og behagelig stemme og synger klokkerent. Men mest av alt viste konserten at hun har bladd over til et nytt kapittel og lagt det falske punkimaget bak seg. Fotograf: Morten Rand-Hendriksen

De fire nye sangene hun fremførte, med den nye singelen Don’t Tell Me i spissen, viser en Lavigne som legger seg nærmere den kanadiske singer/songwriter tradisjonen som allerede er blitt etablert av artister som Sarah McLachland, Holly McNarland, Jann Arden, Alanis Morrisette og Chantal Kreviazuk. Og det er kanskje ikke så rart, for en av produsentene bak det nye albumet er nettopp Kreviazuk. De nye sangene er dypere, mer selvransakende og oser av melankoli og gode melodier.

Svik og kjærlighet
Hvis vi skal dømme ut fra det vi hørte i dag ser det ut til at Lavigne har hatt mye motgang i de to årene som har gått siden det første albumet. Alle de fire nye sangene sirkler rundt de samme tema: Svik, ugjengjeldt kjærlighet og et desperat forsøk på å finne en egen identitet når alle andre prøver å være akkurat som deg. Fotograf: Morten Rand-HendriksenDa det dagen før hennes opptreden på the Juno Awards (Canadas svar på Spellemannsprisen) sist lørdag ble kunngjort at en av gitaristene hennes hadde sluttet i bandet fikk ryktene om kjærlighetsproblemer mellom Lavigne og ett av bandmedlemmene virkelig bein å gå på.

Uansett hva som skjer i privatlivet hennes er en ting klart. Tirsdagens konsert la lista voldsomt høyt og alle venter i spenning på det som kommer den 25. mai

Flere bilder på www.pinkandyellow.com/pictures/avril

Morten Rand-Hendriksen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.