The Paul Simon Songbook – Personlig og vakkert

The Paul Simon Songbook – Personlig og vakkert

The Paul Simon Songbook inneholder låtene til en ung og håpefull Simon, som dro til London for å prøve lykken i 1965. Etter å ha mast seg til en opptreden på BBC, skjøt etterspørselen etter mannens materiale til værs. Resultatet ble innspilling av klassikere vi alle kjenner til i dag. Tydelig inspirert av datidens undergrunnspoeter og folkmusikk, serverer Simon låter som senere skulle udødeliggjøres sammen med den ikke ukjente Art Garfunkel.

Det som virkelig fenger ved denne plata, er sangenes enkle innpakning og originalitet. Paul Simons gullstrupe akkompagneres bare av avansert gitarkomp og tamburin. Låter som I Am A Rock og The Sound Of Silence, som senere skulle bli en stor hit, og hovedårsaken til at Simon returnerte til hjemlandet for å fortsette samarbeidet med Garfunkel, får her en sjarmerende, helakustisk innpakning, og gjør at det nesten er umulig å ikke bli fascinert av denne platen.

Foruten disse to låtene, er det flere sanger som etterlater et stort inntrykk. Budskapet til samfunnskritiske A Church Is Burning og The Side Of A Hill, er det umulig å misforstå, satt i sammenheng med det turbulente 60-tallet. Et annet melodiøst og poetisk høydepunkt som også bør nevnes, er den personlige og tydelig Bob Dylan-inspirerte He Was My Brother. April Come She Will og melankolske Kathy’s Song fremhever også Simons eminente låtskriveregenskaper.

Ren og raffinert nostalgi!

Erlend Hellum

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.