Full Moon – Brandy med is

Full Moon – Brandy med is

Og er dette standarden? Andre anmeldere har delt ut lovord i øst og vest om Brandys nye epos. Kanskje er det for å selge aviser, kanskje er det fordi de er blendet av de hippe produsenttriksene vi hører på skiva.

For om for eksempel Shakira ikke er lyden er 2002, men er feiende friskt og engasjerende, er Brandy lyden av 2002, men engasjerer kun på det tekniske planet.

Brandy leverer nemlig knatrende, hipp R’n’B. Det er digitalt, ultramoderne, knusktørt og iskaldt. Tankene går unektelig til lyden på Michael Jacksons siste skive.

Rodney «Darkchild» Jerkins heter mannen bak lyden, og han har både Jackson og Aaliyah på rullebladet.

Her får vi skrudde lyder, futuristiske effekter og tidvis et meget markert beat. Et lydbilde ulikt det meste annet fra soul- og R’n’B-land de siste årene. Har du hørt hiten What About Us?, vet du hva det er snakk om. En liknende affære er I Thought, som spretter i vei på lekent vis.

Brandy skal ha dét; hun er mer original enn mange av kollegene. På de hurtige sporene, vel og merke. For her er ballader også. Der de dansevennlige låtene er sjelløse og kalde, er balladene varme – og klissete. Hør for eksempel den passende titulerte Nothing.

Da kommer klisjeene fram, og den tidligere barnestjernen Brandy er avslørt en gang for alle.

Dag Yngve Dahle

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.