Blur: The Best Of – Albarnia

Blur: The Best Of – Albarnia

Når så Blur utelukkende har valgt sine største hits fra det siste tiåret så må vel det bety at de gjennom hele karrieren har valgt de beste låtene som singler! OK, nok om platas tittel, regner med at poenget er tatt?

Siden debuten Leisure i 1991 har Blur rukket å gi ut seks album, de to første var moderate suksesser, mens de med tredjealbumet Parklife rykket opp i britpopens eliteserie. Så fulgte den noe mediehypede kampen mot Oasis, en kamp Blur vel tapte klart i antall solgte plater. Etter at Oasis vant kampen om (de britiske) massene siktet Blur mot et mer undergrunnssound. De traff bra med de to neste platene, og det er da også herfra denne samleplatens beste spor er hentet.

Plata er som sagt spekket med større og mindre hits, og ingen musikkinteresserte kan vel med hånda på hjertet si at ikke Blur har truffet med noen av dem. Fra første til nest siste spor får vi flere oppturlåter ispedd et par mindre vellykkede. Avslutningen Music Is My Radar (den siste singelen) burde de derimot ha spart folket for på en plate som skal inneholde det beste!

Alt i alt en ok oppsummering av Blurs karriere. Plata kommer sikkert til å selge en del også ettersom den heter Blur: Best Of og kommer i god tid før jul og på toppen av det hele får litt reklame på TV. Vel blåst!

Høydepunkter: Song 2, No Distance Left To Run, Coffee & TV.

PS! Fåes også som dobbel spesialutgave, hvor en bonus-CD inneholder et liveopptak fra Wembley Arena i 1999.

Stig Aasheim

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.