En duvende pause i stormen

En duvende pause i stormen

Middelalderparken, Øyafestivalen, Oslo lørdag 11. august 2001
Foto: Henning Poulsen

Og Palace Of Pleasure skuffet definitivt ikke. Et lett avslappet publikum kom fort i vuggetakt i det bandet dro i gang storlåter som Eastbound og Batboy. Det skulle danses, det skulle svinges og det skulle slenges denne altfor korte timen de holdt på. Det var helt tydelig at publikum var fornøyd med det de så og hørte.

Mestre av sin sjanger
Selv uværet som lurte rett på utsiden av festivalområdet virket ufarlig og patetisk mens vi var i POP-heaven’. Alt var med ett ‘no problem’ og store smil fra ende til annen. Palace Of Pleasure har selv mye av æren for det. Med sine smittende gode melodier og trivelige fremtoninger på scenen, klarte de å skape den perfekte pakke i en sjanger som som regel er ganske visuelt kjedelig.

Lek og dans
Det er først og fremst i atmosfæren, og stemningen, denne anmelder synes at bandet har sitt sterkeste våpen (på tross av at de på samme tid har et knippe særdeles sterke melodier på repertoaret). De klarer å bygge opp en leken og høyst levendegjort feeling gjennom hele settet sitt som publikum tærer på for så å gi igjen i respons til bandet gjennom dans og store smil. Det ender som regel i stormende klimaks og fullstendig take-off. Så også denne dagen – med stadig større og fetere rytmer – klarte de å virkelig skape en stemning på Øya som passet fint til det gode ettermiddagsværet som falt over Oslohavna denne dagen.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.