Is This It – Uimotståelig lekker og lett

Is This It – Uimotståelig lekker og lett

Når det er sagt, kan man like godt først som sist innrømme at Is This It holder mål. Og vel så det! The Strokes har laget et utsøkt og suverent debutalbum som det i lang tid vil refereres og reflekteres til.

Bandet har hentet sin inspirasjon i fortiden, hvor New York-scenen fra det tidlige syttitall er det som skinner kraftigst gjennom overflaten. Med en punk-attityde lager The Strokes en ny rett som i tillegg til å smake interessant, utvilsomt også har basis i gamle oppskrifter: Television, Velvet Underground, The New York Dolls og Iggy Pop. Samtidig er The Strokes i besittelse av en unik originalitet, noe som klart skiller dem fra andre dagsaktuelle band med lignende inspirasjonskilder forplantet i bunn. Jeg er neppe alene om å mene at verden trenger et band som The Strokes akkurat nå.

The Strokes, med vokalist, låtskriver og frontfigur Julian Casablanca i spissen, serverer et knippe rock’n’roll-låter av stort format på Is This It. Tittelsporene fra gruppas første EP, The Modern Age (som bidro kraftig til at hypen tok av) og Hard To Explain, er begge selvsagt inkluderte på albumet. I tillegg er det gjort plass til ni ytterligere spor bygget på samme klassiske rock-tradisjon.

Dette bandet har tatt verden med storm, og fortjener allerede sin plass i rockhistorien side om side med sine mange læremestre, som de også har basert sitt verk på. The Strokes har et godt grep om den riktige attituden såvel som ånden i god behold. Is This It? Forhåpentligvis ikke…!

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.