Nok en knallsuksess

Nok en knallsuksess

HOLE IN THE SKY F E S T I V A L
Garage, Bergen, fredag 31. august og lørdag 1. september 2001

Bourbon Flame med medlemmer fra Hades Almighty, M-Eternal og Aeternus fikk æren av å åpne metallfesten. En stort bedre åpning kunne man knapt ha forventet.

Råneheavy og svidd gummi
Her var det råbarsk råneheavy som stinket whisky og svidd gummi lang vei.
Et aldri så lite angrep på den bergenske melankolirocken, så vidt jeg forstod. Perished og AudioPain var forholdsvis nye bekjentskaper for undertegnede. Med henholdsvis trøndersk black- / death-metal og heftig thrash-metal varmet de opp publikum. Som også denne gangen bestod av metallhoder både fra Norge og ellers i verden, til kveldens hovedartist, Paul Di’Anno.

Maidenfeber
Paul Di’Anno var utvilsomt festivalens høydepunkt. Mannen som frontet selveste Iron Maiden på de to første albumene, Iron Maiden og Killers, tok seg heldigvis bryet med å stikke innom Bergen en tur. Og det tror jeg ikke han angrer et sekund på, for dette var en kanonbra forestilling. Med slagere som Running Free, Wrathchild og Iron Maiden på repertoaret tok publikum fullstendig av. Di’Anno var i toppform, men det var likevel backingbandet fra Bergen som stod for den største prestasjonen. Med medlemmer fra M-Eternal og Hell Patrol spilte de så malingen regelrett skrellet av veggene. Det kunne like gjerne vært Maiden selv som stod på scenen. Ingen hadde merket forskjell!

Det bergenske vikingmetallbandet Helheim hadde den utakknemlige oppgaven å spille etter Maiden-legenden, en oppgave de løste svært godt med materiale fra tidligere utgivelser i tillegg til smakebiter fra de kommende albumutgivelsene Yersinia Pestis og Helsviti.

Kvelden ble avsluttet med det sinnsykt tøffe blackthrashbandet Aura Noir, med blant annet Mayhems Blasphemer på gitar. En snadder avslutning på en bunnsolid åpningsdag.

Bob hvem???
Også lørdagen hadde mye bra å by på. For eksempel det usedvanlige aggressive og samspilte BobJimyJamesBand. En merkverdig blanding av det meste innen nyere metall, med referanser til band som System Of A Down og andre nymetallere. Ellers stod det tysk thrash på programmet med Destruction, blackmetal med det overraskende bra bandet 1349, samt Sulphur, og energisk dark metal fra Aeternus.

Hole In The Sky-arrangørene har nå langt listen skyhøyt fram til neste års festival. Blir det bedre enn dette blir jeg mektig imponert!

Pål M. Dimmen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.